Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Chromebook’ta Dosyalar Nasıl Sıkıştırılır?

Chromebook’lar son birkaç yılda

Chromebook’lar son birkaç yılda uzun bir yol kat etti ve pek çok kişi için bu Google destekli dizüstü bilgisayarlar artık günlük bilgi işlem görevleri için ihtiyaç duydukları tek şey haline geldi.

Chromebook’ta Bir Dosya Nasıl Sıkıştırılır?

Mavi bir daire içinde beyaz bir klasöre benzeyen simgeye tıklayarak Dosyalar uygulamasını açın. Bağlamsal menüyü açmak için sıkıştırmak istediğiniz öğeyi bulun ve üzerine sağ tıklayın. ‘zip’ seçimini yaptıktan sonra yeni dosyanın listede .zip uzantısıyla göründüğünü göreceksiniz.

Eğer birden çok dosya sıkıştırmak istiyorsanız sıkıştırılması gereken öğeleri bulun. En üstte olanı seçin ardından dahil etmek istediğiniz tüm öğeler vurgulanana kadar üst karakter tuşunu ve aşağı oku basılı tutun. Daha sonra ‘zip’i tıklayın.  Dosyaları açmak ise kolaydır. Zip dosyasına çift tıkladığınızda dosyalar uygulamasının sol sütununda görünecektir. İçerilen tüm dosyalar ana bölmede görüntülenir bu nedenle tek yapmanız gereken onları vurgulamak menüyü açmak için sağ tıklamak veya iki parmakla dokunmak olacaktır.