Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cimer Başvurusu Nasıl Gerçekleşir?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Bu yazımızda sizlere Cimer

Bu yazımızda sizlere Cimer başvurusunu nasıl yapacağınız konusunda bilgi vereceğiz. Cimer yani Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi kanalı sayesinde Anayasanın bize sunduğu dilekçe ve bilgi edinme hakkımız sayesinde internet ortamının pratikliği ve rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Daha önceden Bimer yani Başkanlık İletişim Merkezi daha sonra Cimer’e dönüştü. e-Devlet projesinde bürokratik olan işlemlerde yaşadığınız sorunları çözüme kavuşturmak adına doğru bir şekilde dilekçe yazmak oldukça önemlidir.

Vatandaşın sorun ve taleplerini iletmesi amacı ile e-devlet projesi kapsamında hayata geçirilen bu proje sayesinde bilgisayar ya da mobil cihaz üzerinden dilekçe yazma hakkı tanımaktadır. Dilekçe yazmaya başlamak için ilk olarak sisteme girişinizi gerçekleştirmeniz gerekiyor. https://www.cimer.gov.tr/ adresi üzerinden Cimerin resmi web sitesinden de ulaşabilirsiniz.

Ancak e-devlet üzerinden başvurma işlemi üzerinden ilerlememizi aktaracağız. E-devlet şifrenizi girerek giriş yapın. Daha sonra yeni başvuru ifadesine basıp dilekçenizi yazmaya başlayabilirsiniz. Talebinizin türünü seçin ve adres bilgilerinizi kontrol edin. Daha sonra kontrolleri gerçekleştirdikten sonra ileri ifadesine basıp devam edin.

Karşınıza çıkan metin alanına dilekçenizi yazın. Dilekçenizi yazdıktan sonra resmi olarak kayıtlara geçen dilekçe durumunu https://www.cimer.gov.tr/Basvuru/ sayfasında yer alan Başvuru sorgula kısmından dilekçe başvurunuzu yazıp kontrol edebilirsiniz. Dilekçe şartlarını taşımayan başvurular da esastan reddedilir ve işleme alınmaz. Bu yazımızda sizlere Cimer başvurularının nasıl gerçekleşeceği konusunda bilgi verdik. Merak ettiğiniz soru ve görüşlerinizi yorum kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.