Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çin Yeni Nükleer Santraller Kuruyor! Büyük Bütçe Ayırdı

Çin, beş yeni nükleer santral kurmak için gerekli hazırlıkları tamamladı. Büyük bütçenin ayrıldığı projeler, çok kısa bir süre içinde başlıyor.

Çin, beş yeni nükleer

Yaptığı yatırımlarla enerji ihtiyacı sürekli artan Çin, çareyi nükleerde buldu. Kısa bir süre önce kabineye sunulan projelere başbakanlık onay verdi.

Hükümet, enerji projeleri için 31 milyar dolarlık bütçe ayırdı. Bu bütçe ile beş yeni santral yapılmayı planlıyor. Santrallerde toplam 11 reaktör olacak.

Nükleer Enerjide Lider Oluyor

Çin, son yıllarda istikrarlı şekilde yeni santraller inşa ediyor. Son 5 yıllık sürece bakıldığında, yeni reaktör sayısının 36 olduğu görülüyor. Bu rakam, diğer ülkelerin çok üzerinde yer alıyor.

Enerji ihtiyacının sürekli artması, inşa edilen reaktörlerin yetersiz kalmasına neden oluyor. Uzmanlar, önümüzdeki 5 yıllık süreçte, Çin’in toplam 50 reaktörü aktif etmeyi planladığını duyurdu.

İzlenen politikalar nedeniyle 2030 yılında karbon emisyonu zirveye çıkacak. Daha sonra ise düşüş başlayacak. Uzakdoğu ülkesi, 2060 yılında karbon sıfırlamayı sağlamayı hedefliyor.

Kaynak: Haber Merkezi