Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ClubHouse Nedir?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Ortaya çıkmasının ardından kısa

Ortaya çıkmasının ardından kısa sürede internet kullanıcılarının büyük bir ilgisini gören ClubHouse popüler sosyal medya uygulamaları olan instagram twitter tiktok gibi saniyeler içine hemen indirip hesap açılabilen bir uygulama değildir. İçeride neler olup bittiğini görebilmeniz için davet koduna ihtiyacınız vardır.

ClubHouse Nedir?

Clubhouse Alpha Exploration tarafından 2020 yılında piyasaya sürülen bir sosyal ağ platformudur bu platform üzerinden sesli sohbet odaları aracılığıyla iletişim kurabilirsiniz. Clubhouse özgün bir yaklaşımla paylaşılan yazılı veya görsel içerik olmaksızın işleyen bir ağdır. Geleneksel ana sayfa akışlarının olmadığı bu platformda etkileşim sesli sohbet odalarında gerçekleşir.

Platformu kullanmaya başlamak için ilk adım uygulamayı indirmek ve davetiye almak gerekmektedir. Üyelik için davetiye şarttır ve bunu alabilmek için mevcut bir Clubhouse kullanıcısından davet kodu talep etmek gerekmektedir. Davetiye kodunu aldıktan sonra uygulamaya kaydolabilir ilgi alanlarınızı belirleyebilirsiniz. Bu sayede sizinle uyumlu olan sohbet odalarını bulabilir ve bu odalara katılabilirsiniz. Sohbet odalarında diğer kullanıcıların konuşmalarını dinleyebilir veya moderatörlerden izin alarak sohbete katılabilirsiniz.

Ses temelli bir sosyal ağ platformu olarak öne çıkmaktadır. Dünya genelinden insanlarla sesli olarak iletişim kurabilir hikayeler anlatabilir ve düşüncelerinizi paylaşabilirsiniz. Ünlülerin de sıkça bulunduğu bu platformda onlarla da iletişim kurma fırsatınız olabilir.

Geleneksel sosyal medya anlayışından farklı bir deneyim sunan bir platformdur. Sesli iletişimin öne çıktığı bu ağda paylaşımlarınızı sesli olarak yapabilir dinleyicilerinizi etkileyebilirsiniz.

İnternet kullanıcılarının dilinden düşmeyen ClubHouse insanların sosyalleşmesine odaklanmış durumda. Uygulamadaki sohbetler odalarda gerçekleşiyor ve her odada bir moderatör bulunuyor. Katılımcıların rolü ise konuşmacı dinleyici ve moderatörden oluşuyor.

Moderatör Ne İş Yapar?

Uygulamayı kullanarak bir oda açarsanız sizde moderatör olursunuz. Moderatörler konuşmacıyı ve dinleyici seçerler. Odanın içinde kaç kişinin olacağı tamamen moderatöre bağlıdır. Moderatörler isterse grup sohbeti de başlatabilir.

ClubHouse Dinleyicisi Ne İş Yapar?

Herhangi bir odaya katılan kişinin rolü ise dinleyicidir. Moderatör eğer kişinin konuşmasına izin vermez ise kişi sadece dinleyici olarak odada kalır. Eğer konuşmak isterseniz elinizi kaldırmanız gerekecektir.

ClubHouse’u Kullanma

Bu uggulama şimdilik sadece İOS cihazları için kullanılabiliyor. ClubHouse kullanmak için https://apps.apple.com/us/app/id1503133294 bağlantısına giderek edinebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

ClubHouse Kuralları Var Mı? Bu Kurallar Neler?

1.İsim ve diğer kimlik bilgilerinizin doğru olması.
2.En az 18 yaşında olmak.
3.Herhangi bir kişi veya gruba taciz ya da zorbalıkta bulunmamak.
4.Herhangi bir kişi ya da gruba ayrımcılık yapmamak.
5.Başkalarının özel bilgilerini onların izni olmadan paylaşmamak.
6.Clubhouse’daki bilgileri kopyalamamak çoğaltmamak ve dağıtmamak.
7.Hakların ihlal edildiği konuşmalara katılmamak.