Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Denetim Masası Çalıştır Kodu

https://mobil13.com.tr/author/manager
Bu yazımızda denetim masasını

Bu yazımızda denetim masasını çalıştırma kodları hakkında bilgi vereceğiz. Denetim masası sayesinde tüm bilgisayar alanlarını bu kısımda görebiliriz. Bu yazımızda da hangi komut ile denetim masasını çalıştırabileceğiniz konusunda bilgi vereceğiz. Denetim masası sayesinde tüm ayarlar burada toplanır ve bilgisayar için gerekli olan tüm alanlar bu kısımda yerini alır.

Denetim masası sayesinde ağ ve internet sistem ve güvenlik programlar saat ve bölge donatım ve ses kullanıcı hesapları erişim kolaylığı görünüm ve kişiselleştirme olarak bu ayarları gerçekleştirebilirsiniz. Bu ayarlar sayesinde isteğe göre kişiselleştirebilir ve mevcut ayarınızı oluşturabilirsiniz. Aynı zamanda kategorilerine ya da listeler şeklinde ayarlayabilirsiniz.

Bu başlığımızda yer alan konuya gelecek olursak yani denetim masası açma kodundan bahsedecek olursak ilk olarak çalıştır penceresini açmamız gerekiyor. Çalıştır penceresini açmak için de ‘Windows tuşu ve R’ tuşuna aynı anda basılı tutmamız gerekiyor. Sol alt kısımda çalıştır şeklinde bir pencere açılacaktır.

Çalıştır penceresini açtıktan sonra denetim masasını açma kısayolu yani ‘Control’ komutunu yazıp enter tuşuna basmanız gerekiyor. ‘CONTROL’ komutunu yazdığınız zaman denetim masası açma kodu olarak tüm ayarlar sizin karşınıza çıkacaktır. Bu kısayol sayesinde denetim masası kodlarını görmüş olacaksınız. Aşağıda olan alandan da diğer denetim masası kodlarını görebilirsiniz.

  • control                                       control printers
  • control inetcpl.cpl                       control fonts
  • control password.cpl                   control mmsys.cpl
  • control mmsys.cpl sounds           control main.cpl keyboard
  • control desk.cpl                         control findfast.cpl
  • control main.cpl                         control inetcpl.cpl                       
  • control timedate.cpl                    control appwiz.cpl