Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dikkat T-Mobile Müşterileri! Dolandırıcılar Kapıda!

T-Mobile çalışanlarına dolandırıcılık teklifi! SIM kartı değiştirme ile telefonunuzu ele geçirebilirler. Kendinizi nasıl koruyacaksınız? T-Mobile müşterisiyseniz hemen okuyun!

Emre Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/emre
T-Mobile çalışanlarına dolandırıcılık teklifi!

T-Mobile etrafında dönen haberler son zamanlarda pek de iç açıcı değil. Şimdi ise durum daha da karmaşık bir hal alıyor. Adeta dolandırıcılar kapıda. Görünüşe göre bazı mevcut ve eski T-Mobile çalışanlarına kullanıcıların telefon hatlarında yasa dışı SIM değişiklikleri yapmaları için para teklif ediliyor. Bu tür bir şeyi duymak gerçekten ürkütücü.

SIM swapping yani SIM kart değiştirme aslında kötü niyetli kişilerin başkasının telefon hattına sızmak için kullandığı bir yöntem. Yapılan bu değişiklikle hattınız bir anda başkasının kontrolüne geçebiliyor. Bu kişiler sizin adınıza gelen önemli SMS’leri özellikle de banka hesapları gibi hassas bilgileri içeren doğrulama kodlarını ele geçirebiliyor.

T-Mobile Görünümü

The Mobile Report’ta çıkan bir habere göre T-Mobile çalışanlarına bu işlemleri yapmaları karşılığında para teklif eden mesajlar gönderilmiş. Mesajlardan birinde “Numaranı T-Mo çalışan rehberinden aldım. Her başarılı SIM swap işlemi için 300 dolara kadar ödemeye hazırım ilgileniyorsan konuşalım” denilmiş. Bu mesajların farklı numaralardan gönderilmesi işin içine bir gizem katıyor. Acaba bu işin arkasında kaç kişi var? Yoksa hepsi aynı kişi mi?

Bir diğer endişe verici durum bu mesajların sadece şu anki çalışanlara değil ayrılmış olanlara da gitmesi. Bu T-Mobile’ın çalışan bilgilerinin bir yerlerden sızdırıldığına işaret edebilir. Neyse ki birçok çalışan bu tür teklifleri reddetmiş ve durumu yetkililere bildirmiş. Ancak herkesin bu kadar sorumlu davranacağının garantisi yok.

T-Mobile abonesiyseniz şirketin sunduğu SIM kart koruma hizmetlerinden ücretsiz yararlanarak kendinizi güvence altına alabilirsiniz. SMS tabanlı iki faktörlü doğrulamak yerine daha güvenli yöntemleri tercih etmek daha iyi bir seçenek olabilir.

Bu tür durumlarda dikkatli olmak ve gerekli tedbirleri almamız son derece önemlidir. Çünkü teknolojinin hayatımızın her alanında bulunmasından dolayı güvenliğimizi sağlamak bizler için önemlidir.