Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Dizüstü Bilgisayarınız Şarj Olmuyor Mu? İşte Çözümü!

https://mobil13.com.tr/author/manager
Eğer laptopunuzu şarj aletine

Eğer laptopunuzu şarj aletine bağladığınızda bilgisayarınız buna yönelik hiçbir işaret göstermiyorsa neler yapabileceğinizi merak ediyor olabilirsiniz. Bu her zaman bilgisayarınızda bir sorun olduğu olduğu anlamına gelmiyor bazen de şarj aletinde sorun olabilir. Sizler için hazırladığımız bu rehberde Laptop Şarj Olmuyor Sorunu üzerinde merak edilen detaylar hakkında sizlere bilgi vereceğiz.

Dizüstü Bilgisayar Şarj Olmuyorsa Yapabileceğiniz Şeyler!
1: Prizi Kontrol Edin
Kulağa aptalca geliyor olabilir ancak dizüstü bilgisayarınız aniden şarj almayı bıraktıysa prizi kontrol etmeniz faydalı olacaktır. Öncelikle bilgisayarınızın şarj aletine sıkı bir şekilde bağlı olduğundan şarj adaptörünün kablo ile sıkı bir şekilde olduğundan ve kablonun da prize sıkı bir şekilde takılı olduğundan emin olun.

2: Pili Kontrol Edin
Dizüstü bilgisayarınız çıkartılabilir bir pil ile birlikte geliyorsa bataryayı cihazdan ayırın ve bilgisayarınızda yüklü kalan gücü boşaltmak için güç düğmesine on beş saniye boyunca basılı tutun. Ardından batarya çıkartılmış haldeyken güç kablosunu takın ve dizüstü bilgisayarınızı açın.

3: Konnektörü Kontrol Edin
Yeni nesil dizüstü bilgisayarlar USB-C konnektörü ile birlikte geliyor. Bu sayede daha ince cihazlar mümkün hale geliyor ancak burada ufak bir sorun var. Huawei MateBook X Pro gibi çeşitli cihazlarda iki tane USB-C konnektörü yer alıyor. Ancak ufak bir sorun var.
Bu konnektörlerden birisi hem şarj etmek hem de veri aktarımı için kullanılabiliyor ancak birisi yalnızca veri aktarımı için kullanılabiliyor. Yani doğru konnektörü kullandığınızdan emin olun.

4: Adaptörü Kontrol Edin
Eğer dizüstü bilgisayarınıza yeni bir şarj adaptörü aldıysanız belki de iyi bir tercih yapmamışsınızdır. Kullandığınız adaptör belki de bilgisayarınızın ihtiyaç duyduğu gücü sağlamakta yetersiz kalıyordur. Bu her tip şarj aleti için geçerlidir ancak USB-C cihazlarda daha yaygın bir sorundur.

5: Kabloyu Kontrol Edin
Bu noktada sorunun altında yatan problem adaptörle bilgisayarınızı birbirine bağlayan kablo olabilir. Kabloda herhangi bir bükülme ezilme ya da kırılma olup olmadığını anlayabilmek adına elinizi üzerinde gezdirerek kontrol sağlayın. Varsa alternatif bir kablo ve hatta şarj aleti deneyin.