Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Düşük Işık Varken Telefondan Nasıl Fotoğraf Çekilir?

https://mobil13.com.tr/author/ademkaya
Bazılarımızın keyfi bazılarımızınsa işi

Bazılarımızın keyfi bazılarımızınsa işi gereği daima iştigal ettiği aktivitelerden birisi fotoğraflar. Geçmişe baktığımızda kalite bakımından aşağı seviyedeki makinelerle de olsa insanlar amaçlarına ulaşabiliyorlardı. Dijital cihazların üretilmesi sayesinde artık gelişmiş seviyelere adım atıldı. Son basamak olarak da akıllı telefonları görüyoruz. Her ne kadar üst segment fotoğraf makinesi verimi alınamasa bile gerçekten profesyonel denebilecek görüntüleri direkt telefonumuzdan yakalamamız mümkün hale geldi. Dahili yapılarında belirli bir performansa ulaşabiliyoruz. Lakin burada devreye giren ekstra yöntemler var.

Yazılım desteği alarak veya uygulayacağınız maunel yollarla elinizdeki ürünü işlevselleştirebilirsiniz. Bahsettiğimiz amaca hizmet eden yol ve yazılımları geliştirmek adına yoğun çaba sarf ediliyor. Eğer Android tabanlı telefonlardan birisine sahipseniz işiniz daha kolay. Zira bildiğiniz üzere onlarca program alternatifiniz var. Google Play Store‘a giriş yaptığınızda elinizin altında ücretsiz indirilebilen fotoğraf çekimi aşamasında gelişim sağlanan uygulamaları görebilirsiniz. Genel manada zaten kişiler bu tarz uygulamaları yüklerken asıl özel koşullarda ne yapacaklarını bilemiyorlar. Söylediğimiz özel koşulların şartların başında da ışık geliyor. Düşük ışıklı bir ortamda muhtemelen istediğiniz görüntüyü elde edemiyorsunuzdur. Android mobil işletim sistemiyle yürütülen cihazlarınızdan düşük ışık varken bile telefondan nasıl kaliteli fotoğraf çekilir sorunuzu yanıtlıyoruz.

İlk paragrafta belirttiğimiz gibi akıllı telefonlar hizmet vermeye çalıştıkları her alanda olduğu gibi fotoğraf veya video çekme konusunda da özel olarak geliştirilmişlerdir. Özellikle ilgi alanı görseller olan kişilere hitap edebilmek için üzerine düşülüyor. Halihazırda kendi içinde çekim durumuna göre seçilebilecek tercihler belirlenebilecek ayarlar var. Örneğin ışık hususunda sorun yaşanan noktalarda flaş devreye giriyor. Pekala bu şekilde de ışık sağlanıyor ancak sadece bir nesnenin görünür diğerlerinin görünmediği görseller elde ediyoruz. Hal böyle olunca da beklediğimizi yine alamıyoruz. Düşük ışıklı yerlerde gerekli ayarlamaları yapıp gereken destekleri alırsanız çözüme ulaşmak mümkün. Çekilen görseldeki her alanın net görünebilmesi için bizim hazırladığımız adımlar var. Yine DSLR fotoğraf makinelerinde uygulanırsa profesyonel seviyeye ulaşılabileceğinin altını çizelim.

akilli-telefon-dusuk-isik-fotograf-cekme

Düşük Işık Olan Ortamda Telefondan Kaliteli Fotoğraf Çekmek

1. ISO Ayarlaması

Öncelikle ISO ayarlamasını halletmemiz lazım. Ortamdaki düşük ışıklık seviyesini baz alarak ISO ayarını yükseltin. Dikkatinizi ise ISO’yu arttırdıkça her değerde fotoğrafın kumlanacağıdır. Dolayısıyla çözünürlük görüntü kalitesi parametrelerine göre bu değeri belirleyin.

2. Deklanşör Hızı

Denklanşörler hazırlanırken belirli programsal yapılar nezdinde düzenlenir. Algoritmalarını bildiğiniz ve söz konusu bilgiye bakarak hareket ettiğiniz taktirde düşük ışık problemi ortadan kalkabilir. Denklanşör hızı ne kadar yavaşsa fotoğrafın çekildiği anda o kadar ışık toplayıp fotoğrafa ekleyecektir. Keza bu hız ne kadar düşükse de titreyip bulanıklaştırır. Önüne geçebilmenin yolu da tripot edinmekten geçiyor.

3. Açı

Hem sanat hem de ışık gereği açınızı ayarlamalısınız. Nesnelerin birleştiği en doğru yerde konumuzu alarak fotoğraf çekin.