Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Edge Nasıl Kaldırılır?

https://mobil13.com.tr/author/manager
Microsoft’un Edge tarayıcısı artık

Microsoft’un Edge tarayıcısı artık Windows 10’un bir parçası olduğundan kaldırmak zor olabilir.Microsoft Windows 10’daki Edge tarayıcısını Chromium tarayıcısını temel olarak kullanacak şekilde güncelledi.
Şirket yazılımın yeteneklerine o kadar güveniyor ki uygulama artık işletim sisteminin standart bir parçası ve kaldırılmasını zorlaştırıyor. Ama ya bunu sisteminizde istemiyorsanız? Edge’i Windows 10’dan nasıl kaldıracağınız aşağıda açıklanmıştır.

Windows 10’da Varsayılan Tarayıcıyı Nasıl Değiştiririm?
Edge’i hayatınızdan kaldırmanın çok daha kolay bir yolu masaüstünüzdeki uygulamanın herhangi bir kısayolunu silmek ve ardından varsayılan tarayıcıyı tercih ettiğiniz bir tarayıcıya geçirmektir. Chromium’a geçiş Chrome’da bulunan çok çeşitli uzantılardan faydalanmak için Edge’i etkinleştirdi hızlı olduğu gerçeğinden bahsetmeye gerek yok Windows 10 ile iyi uyan temiz bir tasarıma sahip ve ayrıca Android ve iOS’ta da mevcut. hangi cihazı kullanıyor olursanız olun ayarlar ve yer imleri kullanılabilir olacaktır.

Microsoft Edge Windows 10'dan Neden Kaldırılamıyor?

Edge Windows 10’dan Nasıl Kaldırılır?
Bunu başarmak için Başlat Menüsüne gidin ve powershell yazın . Listenin en üstünde Windows PowerShell adlı bir uygulama göreceksiniz . Bunu sağ tıklayın ve daha sonra kaldırma komutunu kullanabilmek için Yönetici olarak çalıştır seçeneğini seçin . Ayrıca uygulamanın cihazınızda değişiklik yapmasına izin vermeniz gerekecek bu nedenle Evet’i tıklayın .Komut istemine aşağıdaki komutu girin;
get-appxpackage * edge *

Solda başlıkları ve ardından sağda verileri içeren bir liste göreceksiniz. ‘PackageFullName’ başlığını bulun ve ayrıntıları sağına kopyalayın.

Son olarak komut istemine aşağıdaki komutu girin;
remove-appxpackage

yukarıda yazılanları yaptıktan sonra edge’i kaldırmış olacaksınız. Düşünce ve önerileriniz için yorumlara bekliyoruz.