Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Erişim Engeli Instagram’ı Vurdu! Görüntülenmeler Çakıldı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 2 Ağustos’ta getirilen erişim engeli sonrasında Instagram görüntülenmeleri adeta çakıldı. Sosyal medya platformunun ne zaman açılacağı ise halen bilinmiyor.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim

Türkiye’de yaklaşık bir haftadır yasaklı olan Instagram, ciddi bir kullanıcı kaybına uğradı. Bir araştırma şirketinin paylaşmış olduğu verilere göre, platformdaki görüntülenmeler %75 azaldı.

Normal şartlarda bir haftalık süreçte ortalama 4 milyar görüntülenme gerçekleşiyor. Erişim engeli sonrasında bu rakam 1 milyara kadar düştü. VPN ile giren kullanıcı sayısı çok fazla olsa da büyük bir kısmı Instagram’a girmeyi bıraktı.

Kullanıcılar Facebook ve Youtube’a Kaydı

Erişim engeli sonrasında kullanıcıların nereye kayacağı tartışılıyordu. Bu noktada uzmanlar, TikTok’u öne çıkarıyordu. Ancak yapılan araştırma, kullanıcıların önemli oranda Youtube ve Facebook’a kaydığını gösteriyor.

Yasak öncesinde Youtube’un tercih edilme oranı yüzde 25 iken, yasak sonrasında bu oran yüzde 35’e çıktı. Facebook’ta ise değişim, yüzde 8’den yüzde 16’ya çıkarak yaşandı. TikTok kullanıcılarındaki artış ise sadece yüzde 5 oldu.

Kaynak: Haber Merkezi