Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Facebook Reklam Tercihi nedir ve nasıl ayarlanır?

Sosyal medya ağı arama

Sosyal medya ağı arama veya göz atma geçmişinize ilgi alanlarınıza ve tercihlerinize göre size reklam sunmak için web üzerindeki tüm etkinliklerinizi izler. Facebook Kitle Ağı sizi web üzerinden takip edecek ve Facebook üzerinden ve dışındaki hedeflenen reklamları sunmak için tüm bilgilerinizi toplayacaktır. Bu yeni ayar reklamverenlerin kampanyalarını Facebook’un ötesine taşıması için eklendi. Ancak Facebook sayesinde gizlilik ayarlarını ayarlayabilir ve reklam tercihini ayarlayabilirsiniz. Bu makalede Facebook reklam tercihinin ne olduğunu ve nasıl yönetileceğini tartışacağız .

Facebook Reklam Tercihi nedir?

Facebook Reklam Tercihleri ​​Sayfanız size gösterilecek reklamlar üzerinde daha fazla kontrol sahibi olabilmeniz için reklam ayarlarınızı gözden geçirip güncellediğiniz bir yerdir.

Reklam tercihi profil bilgileriniz Facebook’ta yaptığınız işlemler ve Facebook dışında kullandığınız web siteleri ve uygulamalar gibi şeylere dayanarak sizin için oluşturulan tercihleri ​​görüntülemenize düzenlemenize eklemenize ve kaldırmanıza olanak tanır. Örneğin tercihlerinizin ” Yiyecek ” olduğunu varsayalım o zaman yerel bir restorandan reklamlar görebilirsiniz. Ancak reklam tercihlerinizi değiştirmek hangi reklamları göreceğinizi etkiler ancak gördüğünüz toplam reklam sayısını değiştirmez. Facebook’un size reklam göstermek için Facebook dışındaki web sitelerindeki veya uygulamalardaki etkinliğinize dayalı bilgileri kullanmasını istemiyorsanız ayarlarınızdan çıkabilirsiniz .

Facebook Reklam Tercihlerini Yönetme

İlk olarak Facebook ayarlarınıza gidin.
Ardından Facebook sayfanızın sağ üst köşesindeki küçük aşağı oku tıklayın.
Ardından açılır menüden Ayarlar’ı seçin .
Sol kenar çubuğundan Reklamlar’ı tıklayın ve ayarları yapın.
Artık Reklam Tercihleri ​​sayfasında ilgi alanlarınızı güncelleyebilir size reklam göstermek için hangi Facebook bilgilerinin kullanılabileceğini seçebilir ve genel reklam ayarlarınızı yapabilirsiniz.

Ayrıca iş ortaklarından gelen verilere dayalı Reklamlar’ı tıklayabilir ve bu ayarda seçiminizi inceleyebilirsiniz.

Facebook Reklam Takibi’nden nasıl çıkılır?

Ayrıca Facebook’un size Facebook dışında kullandığınız uygulamalara ve web sitelerine göre reklam sunmasını isteyip istemediğinizi de seçebilirsiniz.

 

Reklam tercihlerinizde iş ortaklarından alınan verilere dayalı reklamlar reklam yönetimi etkinliği üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmanızı sağlar. Facebook Şirket Ürünleri dışındaki web sitelerini ve uygulamaları kullanımınıza bağlı olarak reklamların gösterilip gösterilmeyeceğini kontrol eder ve ayrıca Facebook’un çevrimdışı etkinliğiniz hakkında iş ortaklarından aldığı verilere dayalı reklamları kontrol eder. Bu seçenekleri istediğiniz zaman inceleyebilirsiniz. Reklam ayarlarınızı iş ortaklarından gelen verilere göre görüntülemek için:

İlk olarak Facebook’un sağ üst köşesindeki küçük aşağı oku tıklayın ve Ayarlar’ı seçin .
Ardından Reklamlar’ı tıklayın .
Ardından sayfayı aşağı kaydırın ve Reklam ayarları’nı tıklayın .
Ardından iş ortaklarından gelen verilere dayalı Reklamlar’ı tıklayın ve bu ayarda seçiminizi inceleyin.

Bunlar Facebook reklam tercihlerinizi yönetmek ve ayarlamak için izlemeniz gereken bazı adımlardır .