Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Facebookta Doğum Günü Bildirisi Gitsin Gitmesin Çözümü

Facebook’ta Doğum Gününüzü Gizleme

Facebook’ta Doğum Gününüzü Gizleme

Doğum günü mahremiyet ayarlarınızı hem Facebook web sitesinde hem de Facebook mobil uygulamasında değiştirebilirsiniz.

  1. Facebook aç. Bilgisayarınızın web tarayıcısında https://www.facebook.com/ adresine gidin . Facebook oturum açtıysanız Haber Kaynağı sayfanıza açılacak.
    Giriş yapmadıysanız e-posta adresinizi ve şifrenizi sayfanın sağ üst köşesine yazın ve Giriş ‘i tıklayın .
  2. Ad sekmenizi tıklayın. Facebook sayfasının sağ üst bölümünde. Bunu yapmak kişisel Facebook sayfanızı açar.
  3. 3 Hakkında’yı tıklayın . Bu sekme profil sayfanızın üstündeki kapak fotoğrafınızın altındadır.
  4. İletişim ve Temel Bilgiler’e tıklayın . Sayfanın sol tarafında.
  5. “Temel Bilgiler” başlığına ilerleyin ve “Doğum Tarihi” üzerine gelin. Temel Bilgiler bölümü “Web Siteleri ve Sosyal Bağlantılar” alanı altındadır. “Doğum Tarihi” üzerine gelmek Düzenleme seçeneğinin görünmesini ister.
  6. Düzenle’ye tıklayın . Doğum tarihinin sağında. “Doğum Tarihi” bölümü gizlilik seçeneklerini görüntülemek için genişleyecektir.
  7. Kişi şeklindeki simgeye tıklayın. Bu seçenek doğum tarihinizin ay ve yıl satırının derhal hakkıdır. Bir açılır menü görünecektir.
  8. Sadece ben’i tıklayın . Bu seçenek doğum gününü profilinizden gizler.
    Ayrıca doğduğunuz yılı da gizlemek istiyorsanız yılın sağındaki kişi şeklindeki simgeye tıklayın ve açılan açılır menüden Yalnızca bana tıklayın .

Değişiklikleri Kaydet’i tıklayın . Doğum tarihiniz artık profilinizde görünmeyecek.

Mobilde Doğum Gününün Kapatma Açma

Facebook aç. Koyu mavi bir arka plan üzerinde beyaz bir “f” ‘ye benzeyen Facebook uygulaması simgesine dokunun. Bu oturum açtıysanız Facebook Haber Kaynağınızı açacaktır.

  1. Facebook’ta oturum açmadıysanız e-posta adresinizi (veya telefon numaranızı) ve şifrenizi girin ve Giriş Yap’a dokunun .
  2. Profil simgesine dokunun. Ekranın altındaki (iPhone) veya ekranın üstündeki (Android) kişi şeklindeki siluet. Bunu yapmak Facebook profil sayfanızı açar.
    Bu simgeyi göremiyorsanız ekranın sağ alt köşesindeki ☰ simgesine dokunun (Android’de sağ üst) ardından ortaya çıkan menünün en üstündeki adınıza dokunun.
  3. Profili Düzenle’ye dokunun . Bu sekmeyi kapak fotoğrafınızın altında profil sayfanızın üst kısmında bulabilirsiniz.
  4. Tamamen aşağı doğru kaydırın ve Hakkında Bilgilerinizi Düzenle’ye dokunun . Sayfanın en altındaki bağlantıdır. Bunu yapmak profil bilgilerinizin bir listesini açar.
  5. “Temel Bilgiler” başlığına ilerleyin. Sayfanın ortasına yakın bulacaksınız.
  6. Düzenle’ye dokunun . Bu seçenek “Temel Bilgi” başlığının sağındadır.
  7. “Gizlilik” simgesine dokunun. Sayfanın üst kısmına yakın olan “Doğum Günü” başlığının sağındaki kişi şeklindeki simgedir. Bir açılır menü görünecektir.
  8. Sadece ben’e dokunun . Bu seçenek açılır menüdedir. Bunu yapmak doğum tarihinizin ayını ve gününü profilinizden gizler.
    Açılır menüde Yalnızca ben görmüyorsanız açılır menüde Diğer Seçenekler’e ardından ortaya çıkan menüde Yalnızca ben’e dokunun .
  9. Doğum yılını gizle. İnsanların doğum yılınızı da görmesini istemiyorsanız sağındaki “Gizlilik” simgesine ve ardından açılır menüde Yalnızca ben’e dokunun .
    Yine Yalnızca ben seçeneğini görmeden önce Diğer Seçenekler’e dokunmanız gerekebilir
  10. Aşağı kaydırın ve dokunun Kaydet . Sayfanın altındaki mavi bir düğme. Bunu yapmak değişikliklerinizi kaydeder ve doğum gününü Facebook profilinizden gizler.