Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Facebook’un konum ayarları nasıl kapatılır?

İster kapak altında olun

İster kapak altında olun ister sadece biraz daha fazla gizlilik isteyin Facebook gönderilerinizin konumunuzu göstermeyi bırakmasını sağlar.

Biraz fazla paylaştığını mı düşünüyorsun? Hesabınızın konum ayarlarını kapatarak hayatınızda küçük bir gizem koruyun ya da izlerinizi gizleyin. Facebook profilinizdeki bu ayarlar tüm yayınlarınıza otomatik olarak genel bir konum ekler.

Konum ayarlarının Facebook uygulamasından kapatılması:

Bir konumun durum güncellemelerinde veya sohbetlerinde görünmesini engellemenin en hızlı ve kolay yolu telefonunuzun gizlilik ayarlarına girip konum servislerini kapatmaktır. Konum servisleri yaklaşık konumunuzu ayarlamak için GPS ve kalabalık kaynaklı Wi-Fi’yi kullanır. Birçok farklı uygulama konum servislerini kullanır; Twitter da tweetleri yaklaşık bir konumla damgalayabileceğiniz benzer bir ayara sahiptir. Bu ayarı devre dışı bırakarak Facebook’un bu bilgilere erişmesine izin vermezsiniz

Google Haritalar iPhone’umu Bul veya hava durumu uygulaması gibi konuma özel uygulamaları kullanmayı planlıyorsanız cihazınızın tamamı yerine yalnızca Facebook uygulaması için konum hizmetlerini kapattığınızdan emin olun.

Facebook konum hizmetlerini etkinleştirdiyseniz veya daha önce bir yere giriş yaptıysanız durumunuzu Facebook uygulamasında güncellerken bulunduğunuz şehri alanın sol altında görebilirsiniz.

Bunu silmek için pin simgesine dokunun. Yakındaki check-in’lerin bir listesi görünecektir. Listenin altındaki geçerli şehrin yanındaki “x” simgesine tıkladığınızda konumunuz sihirli bir şekilde kaybolacaktır.

Bu sonraki gönderilerinizde bir konum da dahil olmak üzere Facebook’un otomatik olarak durmasını sağlar. Fikrinizi değiştirir ve konumunuzu dünyaya açıklamaya karar verirseniz aynı pin simgesine dokunarak ve bulunduğunuz yeri yazarak konumunuzu manuel olarak girmeniz gerekir. Ayar daha önce yaptığınız gibi silene kadar “açık” kalmaya devam edecektir.

Bulunduğunuz yerle ilgili bilgileri daha özel tutmak mı istiyorsunuz? Bir açılır kutuda kitleyi seçerek konumunuzu kimin görebileceğini de belirleyebilirsiniz.

Konum ayarlarını bir bilgisayardan kapatma:

Aynı şey mobil sürümde de geçerli. Facebook yayınınız için otomatik olarak genel bir konum önerecektir. Ondan kurtulmak için pin simgesine tıklayın ve konumu kaldırmak ve hiç bu kadar gizli bir şekilde göndermek için “x” tuşuna basın.

Bazı uygulamalar ve oyunlar da konum bilgilerinize erişir. Facebook’a göre herhangi bir Facebook sayfasının sağ üst köşesindeki dişli düğmesine tıklayıp Hesap ayarları’nı seçebilirsiniz. Buradan uygulamaları tıklayın ve diğerlerinin kullandığı Apps ayarını bulun ve Ayarları Düzenle’yi tıklayın. Ardından “Durum güncellemelerim” in yanındaki kutunun işaretini kaldırın;

Sosyal medyada fazla paylaşım yapan çocuklar hakkında endişeli ebeveynler için Facebook küçüklerin konum paylaşımını otomatik olarak kapattığını söylüyor . Konum ayarının küçük tarafından tutulan bir hesap tarafından açılmış olması durumunda Facebook kullanıcının konumunu paylaştığı konusunda tutarlı bir gösterge sunduğunu söylüyor.