Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Facebook’un Libra Coin Hakkında Bilmeniz gereken Her şey

Sosyal ağ küresel bir

Sosyal ağ küresel bir dijital para tasarlayan konsorsiyumun kurucu üyesidir.

Facebook en sonunda en kötü tutulan sırrını sundu:Libra . Aylarca süren sızıntılardan sonra resmen açık alanda ortaya çıktı ve iddialı projeye yakından bakabiliriz.

Facebook ve ortakları projenin teknik yönlerini yönetmek ve her şeyin yolunda olmasını sağlamak için düzenleyicilerle birlikte çalışmak üzere bir Libra Birliği kurdu. Libra ayrıca kripto para biriminin değerinin sabit kaldığından emin olmak için gerçek dünyada kullanılan bazı korumalara sahip.

Libra’nın başarılı olup olamayacağı veya tahmin edilemeyeceği kimse bilmiyor. Facebook’un özellikle gelişmekte olan ülkelerdeki dev boyutu özellikle kullanmak istedikleri hizmetleri yaratabiliyorsa insanları uçağa götürebilir. Bununla birlikte kripto para birimleri tüm yutturmaca rağmen geleneksel finansmanı artırmadı.

 

Libra Birliği

Libra gelecek yılın ilk yarısında bir zaman başlatmak için bekleniyor. O zamana kadar bilmeniz gerekenler burada.

Facebook neden şifreleme parası almak istiyor?

Bu aslında Facebook’un şifreli para birimi değil. Bu Facebook’un birlikte kurduğu Terazi Derneği’nin projesi. Şifreleme para biriminin parasal otoritesi olarak görev yapacak olan dernek Libra’nın amacının para birimini kullanabilecek banka hesapları olmayan 17 milyar yetişkinin bulunduğu “milyarlarca insanı güçlendirmek” olduğunu söyledi.

Ancak Facebook Libra öncesi dijital paraya olan ilgisi var. Sosyal ağ Facebook’ta oynanan oyunlarda ödeme yapmanın bir yolu olarak yaklaşık dört yıl boyunca Kredi adı verilen sanal bir para birimi kullandı . Mayıs ayında CEO Mark Zuckerberg şirketin yıllık geliştiricisi olan F8’de çevrimiçi para göndermenin fotoğraf göndermek kadar basit olması gerektiğini söyledi. Libra insanların çevrimiçi olarak para göndermelerini kolaylaştıracak ve daha ucuz hale getirecek şekilde tasarlandı bu da yeni kullanıcıları sosyal ağa çekebilir.

Facebook’un henüz paylaşmamış olmasına rağmen Libra için daha büyük planları olabilir. Calibra adlı yeni bir yan kuruluş ilk sunumda gerekli olacak bir cüzdan çalıştıracak. “Facebook sosyal ve finansal veriler arasında ayrım yapılmasını sağlamak ve Libra ağı üzerinde kendi adına hizmet inşa etmek ve işletmek için düzenlenmiş bir iştirak olan Calibra’yı yarattı” şeklinde bir belgeye göre. RBC Capital Markets’taki analistler bu hizmetlerin büyük olasılıkla oyunlar ve ticaret içereceğini söylüyorlar.

Facebook yeni şifreleme para birimini doğrudan kontrol edecek mi?

Hayır. Facebook para biriminin fiili bir para otoritesi olarak hizmet verecek kar amacı gütmeyen Kâr Amacıları Birliği üyelerinden biridir. Diğer kurucu üyeler arasında MasterCard Visa PayPal Uber eBay Vodafone ve Mercy Corps bulunmaktadır. Dernek projeyi yürütmek için çoğu 10 milyon dolara mal olacak 100 üyeye ulaşmayı umuyor. Merkezi İsviçre’de bulunan dernekte her üyenin aynı oyu vardır . Yani Facebook derneğin kararları hakkında diğer üyelerden daha fazla söz sahibi olamaz.

Bunun Facebook kullanıcıları için anlamı nedir?

Facebook’a göre gelecek yıldan itibaren platformlarını kullanarak Terazi’yi alabilecek ve Calibra adlı dijital bir cüzdanda saklayabileceksiniz.

Daha sonra Terazi ayarlarınızı diğer kullanıcılara gönderebilirsiniz “kısa mesaj gönderebildiğiniz kadar kolay ve anında”.

“Zamanla bir düğmeye basarak faturaları ödemek bir kod taraması ile bir fincan kahve satın almak ya da para taşımasına gerek kalmadan yerel toplu taşıma araçlarını sürmek gibi insanlar ve işletmeler için ek hizmetler sunmayı umuyoruz. bir metro pasosu. ”

Firmanın platformları üzerinden yapılan ödemelerde küçük bir komisyon alması beklense de işlemlerin “masrafsız düşük” olacağını söyledi.

Bu oldukça iddialı – bazıları megalomanial diyebilir – yeni bir küresel para birimi yaratma projesi.

Fakat mesaj bunun şirketin Menlo Park merkezindeki küçük bir ekibin başka bir şeye geçmeden önce birkaç ay deneyeceği bir küçük yan proje olmadığı.

Bu hem Facebook’un geleceği hem de paranın geleceği Paypal ve Visa gibi büyük oyuncuların ittifakını görmüş bir girişim Uber ve Lyft gibi Silikon Vadisi oyuncuları ve büyük girişim sermayesi şirketleri.

Ancak FaceCoin hakkında – veya Terazi olarak adlandırmamızı istediği gibi birçok soru var. Geri dönmeye devam ettiğim asıl kişi – neden?

Libra’yı başka kim kabul edecek?

 

Facebook Libra’nın bağımsız olarak Facebook’un Libra Derneği olarak adlandırılan bir grup şirket ve hayır kuruluşu tarafından bağımsız olarak yönetilebileceğini vurguladı.

Libra ödemelerinin şu anda aşağıdakileri içeren tüm grubun üyeleri tarafından kabul edilebileceğini belirtti:

  • Mastercard ve PayPal gibi ödemeler yapan firmalar
  • EBay Spotify ve Uber dahil dijital işletmeler
  • Vodafone gibi Telekom firmaları
  • Mikrofinans grubu Kadınlar Dünya Bankacılığı gibi hayır kurumları.

Facebook ayrıca Terazi’nin gelecekte döviz piyasalarında alınıp satılmasını beklediğini belirtti.

Facebook bunu neden yapıyor?

Facebook Libra’nin dünya çapında 17 milyar yetişkin için bir banka hesabına sahip olmayan yetişkinlere yönelik olduğunu söyledi.

“Banka dışı” meselesinin orantısız bir şekilde gelişmekte olan ülkelerdeki insanları ve özellikle de kadınları etkilediğini belirtti.

Bununla birlikte sosyal ağ para biriminin global olacağını söylerken Terazi’yi kullanan uygulamaların ve hizmetlerin faaliyet gösterdikleri pazarlardaki düzenleyici rejimlerle uyumlu olmaları gerekecektir.

Para birimi zaten ABD’de başlatılacak yeşil ışığa sahip olsa da kısa süre önce dijital para birimlerine kenetlenen Hindistan gibi yerlerde ne olacağı belli değil.

Mayıs ayındaki raporlar piyasaya sürüldüğü zaman yaklaşık 12 pazarın Terazi’ye hazır olacağını belirtti.

Kaygılar neler?

Facebook ABD’li siyasetçilerden para biriminin nasıl işleyeceği hangi tüketicilerin korunmasının sağlanacağı ve verilerin nasıl güvence altına alınacağı konusunda sorularla karşılaştı .

Bitcoin gibi diğer sanal para birimleri değerinde büyük dalgalanmalar görmüş ve para aklamak için kullanılmıştır.

Bu arada Facebook kullanıcılarının verilerini geçmişte korumadığı için eleştirildi.

Sosyal ağ paranın değerinde vahşi dalgalanmaları önlemeyi umuyor; bu parayı pound ABD doları Japon yeni ve euro da dahil olmak üzere tanınmış bir para birimine atıyor.

 

Sanal para birimi Bitcoin değerinde büyük değişimler gördü
Facebook ayrıca Calibra ödeme sisteminin para ve kişisel bilgileri güvende tutmak için güçlü bir korumaya sahip olacağını söyledi.

Calibra’nın bankaların ve kredi kartlarının kullandığı aynı doğrulama ve sahtekarlık karşıtı süreçleri kullanacağını ve çalınan tüm paraları iade edeceğini belirtti.

Daha önce burada bulunmamış mıydık?

Bu Facebook’un dijital para birimlerinde ilk kez kandırdığı bir şey değil. On yıl önce insanların sosyal ağ sitesindeki uygulamalardan öğe satın almalarını sağlayan sanal bir para birimi olan Facebook Credit’i yarattı.

Bununla birlikte Facebook projeyi iki yıldan daha kısa bir sürede çekiş kazanamadığı zaman sona erdirdi.

En büyük sınav insanların sosyal ağ devine güvenip güvenmeyeceklerini Terazi için paralarını değiştirmeye başlayacak kadar büyük olasılıkla olacak.

Facebook sisteme güven oluşturmak için ABD Hazine ve İngiltere Merkez Bankası yetkilileri dahil olmak üzere hükümetler merkez bankaları ve düzenleyicilerle bağlantı kuruyor.

 

 

Calibra

 

Bununla birlikte Facebook Libra projesinin ilk aşamalarında büyük bir rol oynayacaktır. Calibra cüzdanını çalıştırmanın yanı sıra Facebook “2019’da liderlik rolünü sürdürmeyi” bekliyor. Ağ başlatıldıktan sonra Facebook rolünün ve sorumluluklarının diğer tüm kurucu üyelerle aynı olacağını söyledi.

Libra diğer şifreleme para birimlerinden ne kadar farklıdır?

Libra bitcoin ve eter gibi diğer kripto para birimleri ile nasıl benzer olduğunu ele alarak başlayalım . Diğer kripto para birimleri gibi Libra da tamamen dijital biçimde bulunmaktadır. Libra notu ya da jetonu alamazsınız. Diğer kripto para birimleri gibi Libra işlemleri de her bir transferi onaylayan blockchain olarak bilinen bir yazılım defterine kaydedilir . Libra blok zinciri kurucu üyeler tarafından erken aşamalarda yönetilecek ancak gelecekte tamamen açık bir sisteme dönüşecektir.

Bitcoin eter ve hiçbir şey tarafından desteklenmeyen ve spekülasyona cevaben çılgınca sallanan diğer bazı kripto paraların aksine Libra değerini artıracak bir varlık sepetine bağlanır. Libra Birliği bu varlıkların ne olacağını söylemedi ancak “istikrarlı ve saygın merkez bankalarından elde edilen para birimleri cinsinden banka mevduatları ve devlet menkul kıymetlerini” içereceklerini belirtti. Bu günden güne şiddetli bir şekilde dalgalanmayan dolar ve euro gibi büyük küresel para birimleri olduğunu göstermektedir.

Libra arzı ne kadar popüler olduğuna bağlı olarak artacaktır. Eğer insanlar Terazi’yi kullanmak isterse dernek dayanak varlıkların çoğunu satın alacak ve yeni Terazi yaratacak veya “nane” oluşturacaktır. Eğer insanlar Libra’dan para kazanmak isterlerse dernek onlara Libra’yı ödeyecek ve yok edecek veya “yakacak” olacaktır.

Bir varlıkla para birimini desteklemek yeni bir şey değildir. Aslında eskiden yaygındı. ABD doları altın ile desteklendi Hong Kong doların değeri ile ABD dolarına saptanmış ve yönetilmektedir 1971 yılına kadar para kurulu o varsa sadece yeni notlar verebilir rezervleri yeterli .

Libra ve diğer kripto para birimleri ABD doları ile nasıl karşılaştırılır?

ABD doları denenmiş ve doğru ve hemen hemen her yerde kabul ediliyor. Bazı ülkeler bu greenback’i o kadar çok seviyor ki kendi paraları yerine onu kullanıyorlar . Ve dolar mevcut oranlarda çok fazla olmayacak olmasına rağmen faiz kazanıyor.

Tabii ki doların zayıf yönleri var. Özellikle sınırların ötesindeki dolarların kullanılması pahalı olabilir çünkü bankalar onları yerel para birimlerine dönüştürmek için kestiler. Ön ödemeli bir kartta dolar kullanıyorsanız kredi kartı şirketi büyük olasılıkla satıcıyı satın alma işleminizin bir kısmını talep ediyordur. Ve ABD hükümeti çok fazla para basarsa enflasyon izleyebilir.

Yutturmaca rağmen kripto para birimleri yaygın olarak kullanılmamaktadır. Eterli bir fincan kahve almayı deneyin . (Evet bu mümkün . Ama yaygın değil.) Kripto para birimlerinin değeri uçucudur günde% 5’ten fazla yükselir veya düşer bu da varlığın uzun vadeli değerini anlamayı zorlaştırır.

Kripto para birimleri doğrudan birine para göndermeyi kolaylaştırabilir. Özel olmasa da kripto para birimleri sahte olabilir. Kimsenin adını bilmesi gerekmiyor. Bazı kripto para birimleri özellikle de bitcoin basılabilecek sayılarda bir kepçeye sahiptir; bu mevcut madeni para sahiplerinin rasgele yeni madeni para yaratma konusunda endişelenmeleri gerekmediği anlamına gelir.

Bu sadece bir manevra mı yani Facebook finansal verilerime ulaşabilsin ve beni daha kesin hedefli reklamlar yollasın mı?
Seni duyuyoruz. Facebook gizlilik koruması konusunda çok iyi bir üne sahip değildir. Muhtemelen insanlardan finansal faaliyetlerinde ona güvenmelerini istemekle başladığında bazı yanları görecektir.

Facebook endişelenme diyor başka bir şey söylemesini beklemiyorsun. Libra kullanmanız gereken cüzdanın üreticisi Calibra Facebook’un bir alt kuruluşu olarak kurulmuştur. Düzenleme kara para aklama ve diğer mali suçları önlemek için Calibra’nın yetkililer tarafından düzenlenmesine izin veriyor. Ancak şirkete göre Calibra’nın finansal verilerini Facebook’un sosyal verilerinden ayrı tutacak.

Calibra açıkça müşteri bilgilerinin Facebook’un para kazananı olan reklam hedeflemesini iyileştirmek için kullanılmayacağını söylüyor. Şirket “Calibra müşterilerinin hesap bilgileri ve finansal verileri Facebook Inc. ürün ailesinde reklam hedeflemesini iyileştirmek için kullanılmayacak” dedi. Şirket müşteri verilerini yalnızca yasalara uymak dolandırıcılığı önlemek veya ödemeleri kolaylaştırmak gibi sınırlı durumlarda üçüncü şahıslarla paylaşacağını belirtti. Ayrıca Calibra’nın Facebook verilerini iyileştirme özelliklerini kullanmadan önce müşteri onayını isteyeceğini belirtti.