Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Final Fantasy XIV, On Yılın Ardından Xbox Series X/S için Geliyor

Square Enix’in popüler çok

Square Enix’in popüler çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunu Final Fantasy XIV on yıl süren bekleyişin ardından nihayet Xbox konsollarına geliyor. Geliştirici oyunun 2024 baharında Xbox Series X/S için kullanılabileceğini duyurdu. Bu sürüm Series X’te 4K görselleri ve hızlı yükleme sürelerini destekleyecek ancak Xbox’a özel yükseltmeler hakkında henüz bilgi verilmedi.

6.5X yaması için açık bir beta süreci bekleniyor ve bu da Xbox bağlantı noktasının önümüzdeki yılın yaz aylarında çıkacak olan Dawntrail genişletmesine yetişeceği anlamına geliyor.

Microsoft Final Fantasy oyunlarını kataloğuna eklemek için çaba sarf ediyor. Game Pass’e 2019’da eklendiğinde VII’den XV’e kadar birçok sürüm içeren 10 oyun bulunuyordu ancak XIV bu listede yer almıyordu ve Xbox oyuncuları aktif bir MMO’dan yoksun kalmıştı. Bu haber Final Fantasy XIV ile Xbox oyuncularının mahrumiyetini sonlandırarak Japon oyunculara ve JRPG meraklılarına da ulaşma fırsatı sunuyor.

Final Fantasy XIV hem serinin hayranlarını hem de yeni oyuncuları cezbetme potansiyeline sahip önemli bir adım olarak görülüyor ve Xbox’un Japonya’daki varlığını güçlendirmeye yönelik atılımlarından biri olarak kabul ediliyor.