Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Galaxy Note 9 Pil Ömrü Nasıl Uzatılır/Onarılır?

https://mobil13.com.tr/author/hafize
Galaxy Note 9 pil

Galaxy Note 9 pil ömrü sorunları yaşıyorsanız veya pil beklenenden daha hızlı bitiyorsa bu yazı kötü Not 9 pil ömrünü düzeltmek için birkaç ipucu sunacaktır. Samsung önceki Note cihazlarından daha büyük bir pil eklerken yeterli değil veya her zaman biraz daha iyi olabilir. Yeni Android 10 sorunları veya başka bir şeyle uğraşıyorsanız bu düzeltmeleri deneyin.

Aslında Samsung Galaxy Note 9‘a büyük bir 4.000 mAh pil ekledi. Sonuç olarak Galaxy Note 8 ve 3.300 mAh pilinden çok daha uzun ömürlü. Şirket kullanıcıların “gün boyu pil” ömrü bekleyebileceğini iddia ediyor.

Tabii ki pil ömrü her zaman daha iyi olabilir zamanla bozulmaya ve kötüleşmeye başlar. Artık bir yaşın üzerinde olduğuna göre muhtemelen biraz daha sıkmak istiyorsunuz. Bu nedenle Galaxy Note 9’unuzun mümkün olduğunca uzun süre dayanmasını sağlamak için ayarları dikkate alınacak seçenekleri ve farklı ipuçlarını gözden geçireceğiz.

Galaxy Note 9 Pil Ömrü Nasıl Onarılır?

Bu ipuçları telefonunuzun pil ömrünü uzatmanıza veya neyin çok hızlı tükendiğini bulmanıza yardımcı olur. Samsung telefonlar daha iyi bir deneyim için değiştirebileceğiniz tonlarca seçenek kontrol özelleştirme ve ayar içerir. Bazıları harika olsa da kullanmasanız bile diğerleri pili tüketir. Bunları kapatmak Samsung’un pil tasarrufu modlarını kullanmak veya Galaxy Android Pie (One UI) yazılımında pil optimizasyonlarından yararlanmak isteyeceksiniz . Ayrıca One UI 2.0 ile yaklaşan Android 10 güncellemesinin daha da fazla seçeneği var.

Pilinizi Yiyen Uygulamaları Bulun

İlk önce yanlış davranan veya çok fazla pil kullanan uygulamaları kontrol etmek isteyeceksiniz. Not 9 pil ömrü sorunlarını gidermek istiyorsanız ayarlar menüsünde uygulamaları çalıştırmaya dikkat edin. Arızalı uygulamalar her türlü soruna neden olur.

Bir uygulamayı çok kullanırsanız pilinizi tüketir. Aynı zamanda bir uygulamanın anormal bir miktar kullandığı bazı durumlar ortaya çıkar ve bundan kaçınmaya çalıştık. Bunlar Samsung’un uygulamaları veya Play Store’dan indirdiğiniz şeyler olabilir. Bunu en çok Facebook Snapchat veya Samsung’un önceden yüklenmiş Oculus VR uygulaması ile görüyoruz.

Yukarıdaki ekran görüntümüzde Galaxy Note 9 pil ömrünün ne kadar harika olduğunu göreceksiniz. Dürüst olmak gerekirse gördüğümüz en iyilerinden bazıları. En az 5-6 saat “ekran açma süresi” ortalamasını almıyorsanız bir sorun yoktur. Neler olduğunu görmek için Ayarlar> Cihaz Bakımı> Pil> Pil Kullanımı bölümüne gidin.

Galaxy Note 9’u 30 saatten fazla bir süre boyunca kullanmayı başardım ve bol miktarda pilim kaldı. Aslında tipik olarak fazla olmasa da% 30 daha fazla kalan ağır bir günlük kullanım boyunca devam eder. Çoğu telefon neredeyse bir gün dayanmaz.

Pil Ömrünü Düzeltmek için Galaxy Note 9’unuzu Yeniden Başlatın

Telefonunuzda pilin çok hızlı bitmesi için tonlarca farklı durum veya neden var. Bazen potansiyel sorunları düzeltmek veya durumu iyileştirmek için ihtiyacınız olan tek şey telefonunuzu yeniden başlatmaktır. Ayrıca Samsung’un telefonunuzu gece haftada bir kez otomatik olarak yeniden başlatacak bir ayarı vardır. Gidin Ayarlar> Genel Bakım> Reset> ve Otomatik yeniden başlatma etkinleştirmek . Haftanın gününü saati (saat 03:00 gibi) ve diğer şeyleri seçebilirsiniz.

Bunu yapmak cihazı haftalık olarak yeniden başlatarak ve yeni bir başlangıç ​​yaparak performansı optimize eder. Kaç kişinin telefonunu asla yeniden başlatmamasına şaşıracaksınız. Genellikle yeniden başlatmalar arasında haftalar veya aylar sürer. Bu performansı ve pil ömrünü artırmanın ölü basit bir yoludur.

Her Zaman Açık Ekranı Devre Dışı Bırakma

Pilinizdeki en büyük güç bu güzel 6.4 inç ekran. Çoğu insan Her Zaman Açık ekran özelliğini sevse de kapatılması pil ömrünü uzatır. Ekran kapalıyken bile her zaman ekranda küçük saat tarih bildirimler ve pil seviyesi. Yardımcı ve özelleştirilebilirler ancak pilinizi yavaş yavaş boşaltırlar.

Samsung AOD özelliğinin 8 saatlik bir iş günü boyunca yalnızca% 5 civarında kullanacağını iddia ediyor. Bu küçük bir fark olsa da mümkün olan her avantajı arıyorsanız kapatın. Baş Ayarlar> Kilit ekranı> ve devre dışı Always-On ekrana .

Siyah Duvar Kağıdı Kullan

Ekrandan bahsederken siyah bir duvar kağıdı kullanmayı deneyin. Tıpkı son ipucumuz gibi her küçük sayılır ve duvar kağıdınızı içerir. Çünkü Samsung’un AMOLED ekran teknolojisi çoğu telefondan farklı çalışıyor. Siyah yerine renk yerine görüntülemek daha kolay ve daha verimlidir. Siyah bir görüntü görüntülemek için piksellerin ayrı ayrı (veya yüksek) açılmasına gerek yoktur.

Güzel bir duvar kağıdı indirdikten sonra ekranın boş bir alanına uzun süre basın ve uygulamak için Duvar Kağıtları’na gidin. Bu küçük bir fark yaratır ancak bu makaledeki diğer her şeyle birleştirdiğinizde hepsi toplanır.

WiFi 4G LTE Bluetooth ve GPS

WiFi veya Bluetooth kullanmıyorsanız bunları kapatın. Mümkün olduğunda WiFi’ye bağlanmak pil ömründen tasarruf sağlar. Bununla birlikte WiFi kullanmıyorsanız ancak sürekli olarak bir tane bulmaya ve bağlanmaya çalışıyorsanız pil ömrüne zarar verecektir. Aynı şey Bluetooth ve GPS için de geçerli.

İster Google Haritalar ister Facebook Messenger konumunuzu bulmaya çalışıyor olsun GPS büyük bir pil tüketimidir. Bazı uygulamalar ve oyunlar GPS olmadan çalışmaz ve Haritalar o kadar doğru değildir ancak GPS’yi kapatırsanız pil ömrünü önemli ölçüde artırabilir.

İçine Baş Ayarlar> Gizlilik ve güvenlik> Konum> basıp Yer Yöntem ardından “Pil Tasarrufu” veya orta WiFi ve Mobil ağlar seçmek.

Galaxy Note 9’a İhtiyacınız Olmayan Özellikleri Kapatma

Sıradaki bir biggie. Daha önce de söylediğimiz gibi Samsung telefonların tonlarca yazılım özelliği var. Bazıları son derece faydalıdır bazıları ise Kenar paneli veya kenar aydınlatması gibi bir sebepten ötürü pili tüketir.

Daha önceki herhangi bir Galaxy sahibi birçok hareket hareket kontrolü kenar özellikleri ve daha fazlasını biliyor. Ekran görüntüsü almak için ekranın üzerine elinizi kaydırmak kamera gözlerinizi ekrana baktığında ekranı açık tutmak veya telefonu kulağınıza koyduğunuzda bir kişiyi anında çağırmak gibi. İsterseniz bunları kullanın veya istemiyorsanız kapatın.

Ayarlar> Gelişmiş Özellikler> bölümüne gidin ve işleri kapatmaya başlayın. Smart Capture Palm Swipe Capture Direct Call Easy Mute özelliğini devre dışı bırakmanızı ve ekran ayarlarında “Smart Stay” özelliğini devre dışı bırakmanızı öneririz. Bunların hepsi nadiren kullandığımız şeyler için telefonun içinde güce ve sensörlere ihtiyaç duyar. Yazılım bunu da yapacak bu da deneyimi zaman içinde daha da rafine ediyor.

Ekran Parlaklığı ve Uyku Zamanı

Her zaman açık ekranı kapatacaksanız ekran parlaklığını ve uyku zamanlayıcısını da ayarlamanızı öneririz. Çalışmalar ortalama bir kullanıcının günde 140+ kez telefon açtığını gösteriyor. Genellikle sadece saati tarihi veya bildirimi kontrol etmek için. Her zaman açık ekran bunu keser. Kullanmayacaksanız ekranınızın olması gerekenden daha uzun süre açık kalmadığından emin olun böylece pil ömrünü olabildiğince koruyabilirsiniz.

Baş Ayarlar> Ekran> Parlaklık ve veya daha az% 50 civarında bir şeye parlaklığını düşürün. Not 9’u otomatik parlaklık üzerinde bırakmak pil ömrü için en iyisi değildir. Ekran zaten çok parlak bu yüzden dışarıda değilseniz bunu kapatın.

Değiştirilecek bir diğer önemli ayar da “ekran zaman aşımı” dır. Ekran kararmadan ve kendi kendine kapanmadan önce telefon her kullanımdan sonra ne kadar süre açık kalır. Telefonunuzu kullanmayı bitirdiğinizde ve ayarladığınızda yaklaşık 1 dakika açık kalır. Bunu 30 saniyeye indirmenizi öneririz. Telefonunuzu günde 140 kez kontrol ettiğinizde ekranın fazladan 30 saniye açık kalması kesinlikle pil ömrünü uzatır.

Pil Tasarrufu ve Performans Modları

Samsung Galaxy Note 9 sahip olduğunuz ilk birkaç gün çok fazla performans ve uygulama optimizasyonu yapıyor ve Pie güncellemesinden sonra tekrar yaptı. Bununla birlikte dahili pil tasarrufu ve performans modlarıyla buna her zaman ekleyebilirsiniz. Ayarlar> Cihaz Bakımı> Pil altında birkaç performans modu bulacaksınız . Bunlar gün boyunca pil ömrünü uzatmak için ekran parlaklığını ve çözünürlüğünü değiştirecek veya işlemciyi yavaşlatacaktır.

Ekranın üstündeki üç noktaya dokunursanız daha fazla seçenek ve işleri istediğiniz gibi özelleştirme seçeneği elde edersiniz. Yine de dikkatli olun çünkü bu modlar ana ekrandaki tüm uygulama simgelerini taşıyacaktır bu da biraz sinir bozucu.

Galaxy Note 9 Android 10 Sorunları Nasıl Onarılır?

Samsung Galaxy Note 9 Android 10 bazıları için 2019’un sonuna geldi ancak çoğu insan 2020 Şubat ayında güncelleme alacak. Bu yeni yazılım daha iyi performans pil ömrü ve daha fazlasını sunmak için birçok yararlı özellik veya değişiklik ekliyor . Ancak şimdi birkaç kullanıcı yeni sorunlarla karşı karşıyadır.

Galaxy Note 9 Android 10 One UI 2 sorunları veya pil ömrü sorunları yaşıyorsanız bu kılavuzu izleyin . Samsung’un yeni yazılımıyla ilgili Pie’a nasıl geri dönüleceği de dahil olmak üzere bazı genel sorunları ele alıyoruz. Hala Android 10 beta sürümündeyseniz yakında resmi bir güncelleme bekleyebilirsiniz bu da durumu iyileştirmelidir. Samsung güncellemeyi mükemmel hale getirmek için çok çalışıyor bu yüzden sıkı durun.

Diğer Batarya İpuçları ve Püf Noktaları

Günün sonunda pil ömrü her kullanıcı ve telefonu nasıl kullandıkları için farklılık gösterir. Herkes farklıdır. Ancak uygulama BetteryBatteryStats hemen hemen herkese yardımcı olabilir. Bu program hangi uygulamaların ne kullandığını gösterir ve olası sorunları vurgular. Kullanım alışkanlıklarınız hakkında daha fazla bilgi verecek oldukça güçlü bir uygulama.

Dikkate alınması gereken başka bir şey Samsung’un sanal asistanı Bixby. Her zaman dinleyen uyandırma komutlarını kullanmayın çünkü bu her zaman açık ve dinleyen bir şeydir. Aslında Bixby’yi tamamen devre dışı bırakmanızı öneririz .

 

Son fakat en az değil Uçak modu. Aramalar metinler veya internet için telefonunuza ihtiyacınız olmadığında Uçak modunu açın. Bu ayar tüm verileri radyoları servisleri ve daha fazlasını kapatır ve çoğu telefon etkinleştirildiğinde 4-5 gün sürebilir. Seyahat ediyorsanız bir deneyin. Ayrıca artık kullanmadığım uygulamaları silmenin de yardımcı olduğunu gördüm. Gereksiz uygulamaları birkaç ayda bir kaldırın ve işiniz bittiğinde telefonunuzu yeniden başlatın.

Sırada Ne Var?

Kapanışta bir sonraki adım hakkında konuşmak istiyoruz. Tabii ki yaklaşan Galaxy Android 10 güncellemesi ve Samsung’un One UI 2.0 sürümü. Yeni telefonlarda zaten var ve Samsung nihayet belirli cihazlar için eski Not 9’a teslim ediyor. Yakında telefonunuza geliyor. Google Ağustos ayında Android 10’u piyasaya sürdü ve son birkaç ay içinde Samsung halka birkaç beta yayınladı.

Bu Galaxy Android 10 güncellemesi geldiğinde biraz daha iyi performans daha uzun pil ömrü daha fazla gizlilik ve güvenlik ve telefonunuzda bir dizi yeni ve yararlı özellik bekleniyor . Diğer Galaxy Note 9 ipuçlarını püf noktalarını ve pil tasarrufu önlemlerini takip edeceğiz. Şimdilik bu telefonun sunduğu tüm keyfini çıkarın.