Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google arama çubuğunu Android ana ekranından nasıl kaldırırım?

Kimine göre güzel duran

Kimine göre güzel duran Google arama çubuğu bazı kişiler tarafından da sevilmeyebilir. Arama çubuğunun kaldırma özelliğinin kolay ve kısa yolları mevcuttur.

İlk olarak en kısa sürede gerçekleştirebileceğiniz yöntemi tavsiye edelim. Arama çubuğuna basılı tutarak üst kısımda bulunmakta olan kaldırma düğmesine sürükleyin. Eğer bu yöntem işe yaramıyorsa başka bir yönteme geçelim.

Arama çubuğunu kaldırmanın başka bir yolu ise Google uygulamasını devre dışı haline getirin. Yalnız bu yöntemi uygulayacaksanız Google Asistanında devre dışı kaldığını bilmenizi isteriz. Eğer bu işlemi çok zor durumda kaldıysanız uygulamanızı tavsiye ederiz. Eğer Google Asistana ihtiyaç duymuyorsanız ve arama çubuğu kalksın istiyorsanız devre dışı bırakmanızı tavsiye ederiz.

Arama Çubuğu Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

  1. Ayarları açın
  2. Ardından uygulamalar seçin
  3. Sonra Google App’a tıklayın
  4. Daha sonra devre dışı bırak’a tıklayın
  5. En son olarak uygulamayı Devre Dışı Bırak’a dokunmanız yeterli olacaktır.

Bu yol dışında başka bir tavsiyemiz de özel başlatıcı uygulamasını indirmeniz yeterli olacaktır. Play Store’dan seçeceğiniz başlatıcıyı indirin. Örnek olarak bahsedecek olursak; Nova Launcher uygulamasını Google Play’den indirin.

Daha sonra arayüze geçiş yapmak için Nova Launcher simgesine tıklayın ve ardından arama çubuğuna bastığınız zaman karşınıza yeniden boyutlandırma düzenleme kaldırma gibi seçenekler çıkacaktır. Yukarıda yazmış olduğumuz seçenekleri uygulayarak bu şekilde problemi çözmüş olursunuz ve araç çubuğundan kurtulmuş olursunuz.