Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google Asistan Nasıl Etkinleştirilir?

Google Asistan nasıl etkinleştirilir?

Google Asistan nasıl etkinleştirilir? Ancak Google Asistan’ın nasıl etkinleştirildiğini anlatmadan hemen önce Google Asistanı ne olduğundan bahsedelim.

Google Asistan Nedir?

Google Asistan Google’ın Mayıs 2016’da bir etkinliğinde belirttiği kişisel asistandır. Telefonunuzda size yardımcı olmak adına geliştirilen bu yöntemi sanal asistan olarak düşünebiliriz. Yapay zekâ olan asistanınız size özel olarak akıllı ev tablet telefonlar hoparlör televizyon bilgisayar gibi birçok cihazlarınızda kullanabileceğiniz yardımcı kaynağınızdır. Şimdi ise sizlere yardımcı asistanınızı nasıl etkin hale dönüştürebileceğinizi açıklayacağız.

Google Asistanı Nasıl Etkin Duruma Getiririz?

Android telefonlarda bazı uygulamalar fabrika çıkışlı olup ve telefonunuzdan silinmesi durumu yoktur. Bu uygulamaları kullanıp ya da kullanmasanız bile cihazınızda konumunu almıştır. Bazı uygulamalar ise indirme durumu olduğunda bile çalışmaz bu uygulamalar için farklı yöntemler denemeniz bile bazen yeterli olmaz.

Android cihazlarda da önceden gelen uygulamalardan birisi de Asistan özelliğidir.  Bu özelliği aktif hale getirmek için de Google Arama motoruna yönelmeniz halinde aktif olmaktadır.  Bu uygulamayı basit bir şekilde çalıştırabilirsiniz ve aynı zamanda sizin için oldukça yarar sağlayacaktır. Size birçok özelliği hazır halde sunan Asistan özelliğinin ne gibi imkân sağladığını merak ediyorsanız bahsedelim.

Google asistan sizlere canlı maç skor bilgilerini vermektedir size film önerisinde bulunabilirler ve aynı zamanda bulunduğunuz konuma göre hava şartını size söylüyor. Sadece bunlar değil hisse senetlerinde bulunan son durumları son dakika haber gelişmeleri gibi birçok özelliği sizlere sunuyor.

Google Asistanınızı etkinleştirmek için telefonunuzda ayarlar kısmına girin ardından dil ve giriş bölümüne tıklayın. Karşınıza çıkacak olan listede İngilizce dilini seçiniz ve sonra Settings ile Apps seçeneğine tıklayın. Bu işlemleri yaptıktan sonra Google Search uygulamasını bulunuz ve tıklayınız sonrasında ise karşınıza açılacak olan menüde CLEAR DATA seçeneğine tıklayın. Bunları yaptıktan sonra uygulamaya giriş yaparak uygulamanızı çalıştırmalısınız. İngilizceye çevirdiğiniz dili tekrar Türkçeye çeviriniz.

Uygulamayı artık Türkçe olarak kullanımını gerçekleştirebilirsiniz ve işlemler sadece bunlardan ibarettir. Yukarıda saymış olduğumuz özelliklerden siz de yararlanmak birçok özellikten faydalanmak istiyorsanız yukarıda açıklamış olduğumuz adımları sırasıyla takip etmeniz yeterli olacaktır.