Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google, Fitbit Akıllı Saatlerini Büyük Ölçüde Değiştirdi ve Bundan Hoşlanmayacaksınız

Emre Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/emre
Google AB’de Fitbit uygulama

Google AB’de Fitbit uygulama galerisinden üçüncü parti uygulamaları ve saat yüzlerini kaldıracağını duyurdu. AB kullanıcıları Haziran 2024’e kadar üçüncü parti uygulamaları indirip kurmaya devam edebilecek. AB dışındaki kullanıcılar bu durumdan etkilenmeyecek.

Eğer AB’de bir Fitbit sahibiyseniz Google’ın cihazınızı kullanım şeklinizi büyük ölçüde etkileyebilecek bir değişiklik yapmak üzere olduğunu bilmelisiniz. Sahipler önümüzdeki aylarda artık üçüncü parti uygulamaları ve saat yüzlerini indirip kuramayacak.

  • Google AB’deki Fitbit uygulama galerisinden üçüncü parti uygulamaları ve saat yüzlerini kaldıracağını duyurdu.
  • AB kullanıcıları Haziran 2024’e kadar üçüncü parti uygulamaları indirmeye ve yüklemeye devam edebilecek.
  • AB dışındaki kullanıcılar bu durumdan etkilenmeyecek.

Fitbit Yardım Merkezi’nde bir destek sayfasında Google AB’deki kullanıcılar için Fitbit uygulama galerisinden üçüncü parti uygulamaları ve saat yüzlerini kaldıracağını duyurdu. Şirket bu kararın “yeni düzenleyici gerekliliklerin etkisinin dikkatli bir değerlendirmesi” sonrasında alındığını belirtiyor.

Google hangi düzenleyici gerekliliklere atıfta bulunduğunu açıklamıyor ancak muhtemelen Dijital Pazarlar Yasası (DMA) veya yakın zamanda uygulamaya konan başka bir düzenleme hakkında konuşuyor olabilir.

Fitbit Beyaz

Bu uygulamaların Fitbit uygulama galerisinden Haziran 2024’te kaldırılması planlanıyor. Şirket AB kullanıcılarının bu tarihe kadar üçüncü parti uygulamaları ve saat yüzlerini indirip kurmaya devam edebileceğini belirtiyor. Ancak Google zaten yüklenmiş olan üçüncü parti uygulamaların ve saat yüzlerinin Haziran’dan sonra çalışıp çalışmayacağını açıklamıyor.

Bu değişiklikler Fitbit Sense 2 Fitbit Sense Fitbit Versa 4 Fitbit Versa 3 Fitbit Versa 2 Fitbit Versa Lite Fitbit Versa ve Fitbit Ionic’i etkileyecek. Fitbit izleyicilerinin yanı sıra her iki nesil Pixel Watch’ın bu değişiklikten etkilenmediğini belirtmek önemli.

Google Haziran’dan sonra AB’deki Fitbit kullanıcılarının “Fitbit ve Google tarafından geliştirilen çeşitli uygulama ve saat galerisine” erişebileceğini ekliyor. Eğer AB dışında bir Fitbit kullanıcısıysanız bu karardan etkilenmeyeceksiniz.