Başlıca teknoloji firmalarının öncü olduğu çalışmalar hız kesmeden devam ederken önümüzde yepyeni projeler çıkıyor. Daha birkaç yıl öncesine kadar giyilebilir teknoloji adını verdiğimiz sistemlerle donatılmış ürünlerin heyecanını yaşıyorduk. Şimdi de çok geçmeden yapay zekanın seviye atlatıldığı robotlarla karşı karşıyayız. Aslında sadece 1980’lerin bilim kurgu filmlerine konu olabileceğini düşünüyorduk ama zaman geçtikçe görüyoruz ki insanoğlunun hayal ettikten sonra yapamayacağı az şey vardır. Elbette bir süreç gerektiren ve uzun yıllar üzerinde emek harcanması gereken üst seviye ürünlerden cihazlardan faydalanabilmek şu aşamada mümkün görünmüyor. En azından bireysel boyutta yapay teknoloji dediğimizde sanal asistanları giyilebilir teknoloji dediğimizde de Google Glass akıllı saatler vesaire diyebiliyoruz. Numune niteliği taşırlarken kişiler de satın alabilyor ve kullanabiliyor. Halihazırda edinebildiğimiz cihazların işlevselleştirilmesi adına yazılım ve donanım konularında yenilikler de görebiliyoruz. Farklı platformlarla bağlantıları sağlanıp örneğin akıllı saatler üzerinden bilgisayarlarımıza emir verebilirken kendi ekranından da istekler gerçekelştiriliyor. Yine yazılım diyagramı geliştirildikçe yeni hareketlere de izin veriyor. Uygulamalar arasından çokça tercih ettiğimiz dünyanın neresinde olursak olalım yolumuzu bulmamızı sağlayan Google Haritalar uygulamasıyla da entegre edebiliyoruz. Böylece akıllı telefon çıkarmaya gerek kalmadan saatimizden istediğimiz yere ulaşıyoruz. Lakin bazı kişilerin verimli kullanım hususunda sorun yaşadıklarına dair yazılar görüyoruz. Çözüm getiremeyip Google Haritalar ile akıllı saat senkronizasyonunu sağlayamayanlar için yazımızın devamındaki adımlardan faydalanabilirsiniz.
Üçüncü parti programları bilişim cihazlarının hepsinde severek indiriyoruz. Kaldı ki bilgisayarları telefonları fonksiyonel hale getirme ve istediğimiz işlemleri yaptırabilme imkanına böyle sahip oluyoruz. Aksi taktirde dahili hafızada sunulan yöntemler ve işlemler dışındaki taleplerimiz yanıtsız kalır. İşletim sistmelerinin genelde açık yazılım özelliğiyle donatılması sayesinde irili ufaklı üçüncü kişiler de ürünlerini pazarlayarak kullanıcılara hitap ediyor. Tüketici ve üretici ilişkisi burada da devereye girince ister istemez kocaman bir pazar oluşuyor. Google da bahsettiğimiz pazarın en önemli aktörlerinden. Arama motoru olarak yola çıkarken şimdilerde tüm dünyaya hizmet veren akıllı telefon yazılım işletim sistemi internet pazarlamacılığı firmasına dönüştü. Yine sayamadığımız daha çokça çalışması da mevcut. Kısacası lokomotif olma noktasında hızla ilerliyor. Piyasaya sürülen akıllı saatler de yine Google geliştiricilerinin imzasını taşıyan Android işletim sistemiyle geliştirilmiş. Böylece güncel teknolojiden faydalanılarak akla ilk gelecek özelliklerin dışına taşınmış. Keza yazımızın konusu olan Google Haritalar da Google’ın bir uygulaması olunca aralarındaki bağlantıyı da rahatlıkla kurabiliyoruz. Yapmamız gereken şeyler oldukça basit.
Akıllı Saatlerde Google Haritalar’ı Kullanmak
Bir akıllı saate sahipseniz ve Google Haritalar yazılımını da aktif şekilde kullanmak istiyorsanız saatinizde GPS ve Android 2.0+ özellikleri bulunması gerekiyor. Eğer bunları sağlıyorsanız bir sonraki adıma geçebilirsiniz.
Öncelikle saatin kilit ekranını açın ve ardından “Tamam Google” emrini verin. Sonrasında gideceğiniz yerin adını söyledikten sonra “Git” deyin. Ayrıca nasıl gideceğinizi araba mı bisiklet mi yoksa yaya mı bunları belirtin.