Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google İlk Android 15 Geliştirici Önizlemesini Yayınladı, Neler Getirdiğine Bakınız

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
Google Android 15’in ilk

Google Android 15’in ilk Geliştirici Önizlemesini yayınladı. Beklenenden bir gün sonra gelen bu sürümle Google üretkenliği ve medya deneyimlerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Aynı zamanda uygulama performansını artırmaya pil ömrünü korumaya ve farklı cihazlarda kullanıcı gizliliğini ve güvenliğini geliştirmeye de odaklanıyor. Android 15’te alınan gizlilik ve güvenlik önlemlerine bir göz atalım.

Android 15’te Gizlilik ve Güvenlik Önlemleri

Gizlilik Kumu Havuzu: Android 15 Android Reklam Hizmetlerini uzantı seviyesi 10’a yükselterek kullanıcıların gizliliğini ön planda tutarken kişiselleştirilmiş reklam deneyimleri için en son Gizlilik Kumu Havuzunu içeriyor.

Sağlık Bağlantısı: Android 15 Android 14 uzantıları 10’u entegre ederek uygulamalar tarafından toplanan sağlık verilerini yönetmek ve paylaşmak için güvenli bir platform sunuyor.

Dosya Bütünlüğü: Android 15 yetkisiz dosya değişikliklerini veya kötü amaçlı yazılım saldırılarını önlemek için fs-verity’yi kullanan gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip Dosya Bütünlüğü Yöneticisi’ni sunuyor.

Kısmi Ekran Paylaşımı: Android 15 kullanıcı onayı ve gizliliği için belirli uygulama pencerelerini paylaşmayı veya kaydetmeyi destekliyor.

Google Android 15

Android 15 Oluşturuculara Ne Sunuyor?

Android 15 geliştiricilere ve içerik oluşturuculara yeni araçlar ve donanım desteği sunuyor. Bunlardan bazıları şunlardır:

  • Uygulama İçi Kamera Kontrolleri: Düşük ışık geliştirmeleri ve flaş ayarlamaları gibi kamera donanımı ve algoritmaları üzerinde daha fazla kontrol sağlayarak fotoğrafçılık ve video deneyimini geliştiriyor.
  • Sanal MIDI 2.0 Cihazları: Android 15 sanal MIDI uygulamalarına desteği genişleterek kompozisyon uygulamalarının sentezleyicileri etkili bir şekilde kontrol etmesini sağlıyor.

Performans ve Kalite Geliştirmeleri

Android 15 Android Dinamik Performans Çerçevesi’ni (ADPF) güç tasarrufu modları ve termal yönetim yetenekleri ile genişletiyor. Ayrıca bir milyardan fazla Android 12+ cihazla uyumluluğu garantilemek için OpenJDK API’leri ve yaşam kalitesini iyileştirmeler ekleyerek geliştirici üretkenliğini de artıracak.

Sonraki Geliştirici Önizlemesi Mart Ayında

Android 15’in ilk Geliştirici Önizlemesi şu anda şu Pixel cihazları için kullanılabilir:

  • Pixel 8 ve 8 Pro
  • Pixel 7 7 Pro ve 7a
  • Pixel 6 6 Pro ve 6a
  • Pixel Fold
  • Pixel Tablet

Google geliştiricileri Geliştirici Önizlemesi ile etkileşime girmeye ve yaklaşan Android 15 sürümüne hazırlanmasına yardımcı olacak geri bildirimde bulunmaya teşvik ediyor.

Android 15 Developer Preview 1: New APIs & Privacy Updates! (Everything New)

Peki bu konu hakkında siz ne düşünüyorsunuz?