Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Google ve Apple, Güvenli Olmayan Sideloading Hakkında Uyardı.

Apple ve Google resmi

Apple ve Google resmi uygulama mağazaları haricinde uygulama indirmenin (Sideloading) güvenli olmadığını açıkladı. Apple’ın App Store ve Google’nin Play Store resmi uygulama mağazalarından uygulama indirmenin önemine dikkat çekildi. Konuyla ilgili Apple’ın güvenlikten sorumlu şefi Ivan Krtic ve yönetici Craig Federighi tarafından konu ile ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

Google ve Apple Sideloading Hakkında Uyardı

Krtic çoğu kullanıcının özgürlük istediğini ancak resmi olmayan alanlardan uygulama seçiminin tehlikelerinden bahsetti.

Diğer taraftan Craig Federighi ise “bir biber saldırganın en iyi dostu” tabiriyle değerlendirdiği bu durumun hatasından bahsetti.

Daha önce de Google CEO Sundar Pichai‘de ABD ile davalık oldukları aşamada da bu konuyla ilgili benzer açıklamalarda bulunmuş ve Sideloading’i eleştirerek Play Protect ve benzeri güvenlik tedbirleriyle güçlendirilmiş resmi uygulama mağazalarının öneminden bahsetmişti. Pichai ayrıca güvenli tarafta kalmayı araçlardaki emniyet kemerine benzetmişti.

Tüm bu güvenlik tavsiyelerine rağmen hala iOS 17’ye gelecek güncellemeyle farklı mağazalardan uygulama indirmenin yani Sideloading özelliğinin sadece Avrupa’da açılabileceğinden bahsediliyor.

Sideloading Nedir?

Dijital dünyada bilindiği gibi her tür mobil uygulama var. Bu ygulamar bazen kötü amaçlı yazılımları da barındırabiliyor. Bu konuda da güvenlik tedbirleri ön plana çıkartılmış resmi uygulama mağazalarının öneminden bahsediliyor. APP Store Play Store AppGallery Mi Store Galaxy Store vb. mobil uygulama mağazaları dışından APK veya direk indirme yöntemiyle uygulama indirme işlemine Sideloading deniyor.

Antitröst Nedir?

ABD’de geçmişi 1980’e dayanan “teşebbüsler arasındaki rekabet” i düzenleyen yasaya Antitröst deniyor arkadaşlar.

ABD Google’a tekelleşmeye gittiği ve bu konudaki yasaları düzenleyen “Antitröst” yasası konusunda dava açmıştı.