Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GPU’nuzu Nasıl Hız Aşırtabilirsiniz?

Kendinize yepyeni bir grafik

Kendinize yepyeni bir grafik kartı satın aldıysanız ondan alabileceğiniz tüm performansı elde etmek isteyeceksiniz. Donanımınızdan en iyi şekilde yararlanmanız için size adım adım yol gösterecek olan hız aşırtma makalemizi okumanızı öneriyoruz.

Hıza duyulan ihtiyaç arabalara özgü değildir – işlenmemiş performansın deneyiminizin görünümü ve hissi üzerinde belirgin bir etkiye sahip olduğu bilgisayar oyunları söz konusu olduğunda da hayati önem taşır. Yeni daha güçlü donanım büyük performans kazanımları söz konusu olduğunda genellikle en kolay seçenektir. Ama tabii ki düzenli donanım yükseltmeleri gerçekten pahalı. Yeni donanım için bütçeniz yoksa veya Call of Duty Warzone’da biraz avantaj arıyorsanız zaten sahip olduğunuz donanımı overclock etmek harika!

Grafik kartınızda hız aşırtmadan önce soğutma güç gereksinimleri ve genel sistem kararlılığı dahil olmak üzere göz önünde bulundurmanız gereken birkaç önemli nokta vardır. Tanım gereği bir grafik kartının hız aşırtması kartın stok GPU’sunun ve bellek frekanslarının üzerinde çalıştırılması anlamına gelir bu da kaçınılmaz olarak daha yüksek güç kullanımı ve ısı çıkışı ile sonuçlanacaktır. Sistem sıcaklığını kontrol etmek kolaydır. Ancak aşağıda yazdıklarımızı dikkate almanızda fayda var.

Hız Aşırtma Araçları
Grafik kartlarında hız aşırtma için ücretsiz araçlar sunan çok sayıda donanım üreticisi ve bağımsız yazılım geliştiricisi vardır. AMD Catalyst Control Panel yazılımının performans sekmesinde bulunan doğrudan kendi Catalyst sürücü paketine Overdrive adlı bir araç oluşturdu. EVGA Gigabyte’da OC Sapphire’da Trixx vardır MSI Afterburner yardımcı programını sunar ve başka birçok özellik de vardır. Tüm bu araçlar ücretsiz olarak temin edilebilir ve çoğu yalnızca o üreticinin kartlarıyla değil çok çeşitli grafik kartlarıyla çalışır.

GPU’nuzda Hız Aşırtma
Grafik kartınızda hız aşırtmaya hazır olduğunuzda MSI Afterburner yardımcı programını başlatın. İlk çalıştırılacak şey güç ve sıcaklık sınırlarıdır ancak Radeon GPU sahiplerinin yalnızca birincisini artırabileceğini belirtmek gerekir. Güç hedefinde% 10’luk bir artış ve 90’ların ortası ile düşük Santigrat arasında maksimum sıcaklık sınırı çoğu kart için idealdir. Donanımın olası hasarından endişe ediyorsanız her iki ayarı da tek başına bırakma ve işleme stok voltajı ve sıcaklık ayarlarını kullanarak devam etme seçeneğiniz vardır ancak bu kullanılmayan potansiyel bırakır. Grafik kartınızda hız aşırtma işlemi sırasında olası herhangi bir kararsızlığı izole etmek için GPU ve bellek saatlerini ayrı ayrı değiştirmenizi öneririz.

Sonuçta hız aşırtma ile kazanılacak bir performans vardır ancak bu ek performans tipik olarak daha yüksek sıcaklıklara ve artan güç tüketimine neden olur. Ancak birkaç ince ayar oyunlarınız için mükemmel olacaktır.