Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Güvenli Mod Nasıl Kapatılır?

https://mobil13.com.tr/author/cemal
  Güvenli Mod Kapatma

 

Güvenli Mod Kapatma Yolları

 
Genelde telefonunuz gerçekten kötü bir şey olduğunda kendisini Güvenli Mod‘a geçirecektir. Belki bir uygulama ciddiye yada ana sistem işlevi karmakarışık etti. Bir çeşit kötü amaçlı yazılım tarafından bile saldırıya uğramış olabilirsiniz.

Alternatif olarak telefonunuzu yanlışlıkla Güvenli Mod‘a getirebilirsiniz.  Android‘de Güvenli Mod‘a aşina iseniz Windows‘daki analog ile aynı amaca hizmet eder. Güvenli Mod işletim sistemini çekirdek işlevlerine çevirerek telefonunuzda yüklü olmayan bir şeyi çalıştırabilmenizi önler. Sorun giderme için tasarlanmış bir araç fakat sorun gidermek için herhangi bir sorununuz yoksa cihazınızın tüm özelliklerini kullanmanıza engel olur.

Bu çözümleri en yaygın olandan en az olana kadar ele alalım.

 

Cihazınızı Yeniden Başlatın

Çoğu durumda ve çoğu kullanıcı için aradığınız düzeltme budur. Güvenli Mod genellikle çoklu oturumlar için sabit kalmaz bu nedenle telefonunuzu yeniden başlatıp sorunun devam edip etmediğine bakın. Güç düğmesini basılı tutun Gücü Kapat’a dokunun ve telefonunuzu yeniden başlatmaya başlamadan önce beş saniye boyunca güzel bir şekilde unutulmasına izin verin.

Bundan sonra iyi olmalısın. Eğer değilse bir sonrakine geçme zamanı.

Bildirimler panelini dene

Bu tüm akıllı telefonlar için geçerli değildir.Bazı cihazlarda bildirim tepsisinde Güvenli Mod bildirimi olacaktır. Çıkış Güvenli Mod seçeneğini belirlemek için bir veya iki kez aşağı doğru kaydırın ve buna dokunun.

Yine mi sorun çözülmedi ? Pekala donanımı kullanmaya başlayalım.

Sesi Azalt ile Güçlendir

Bu yöntem benim için gerçekten işe yaramıyordu.Birçok kullanıcı cihazlarını kapatarak sonsuz Güvenli Modlardan kaçabildiğini ve ardından Güç düğmesini ve Sesi Kısma düğmesini basılı tutarak tekrar açtığını bildirdi.

Görünüşe göre bu problemden ziyade probleminizin kaynağı olabilir. Cihazınızda bozuk bir ses seviyesi varsa telefonunuz siz yapmadığınız zamanlarda bile yeniden başlattığınızda ses düğmelerinden birini basılı tuttuğunuzu düşünebilir. Bazı cihazlar için bu telefonun her zaman Güvenli Modda önyüklenmesine neden olur.Cihazınızı tamir etmek veya yerel bir tamir atölyesini ziyaret etmek için muhtemelen servis sağlayıcınıza geri göndermeniz gerekecektir.

Bataryayı çıkarın

Bu çözüm sadece telefonunuzun çıkarılabilir bir bataryası varsa mümkün olacaktır. Samsung Galaxy S4 kullanıcılarının birçoğu Güvenli Moddan bu şekilde başarılı bir şekilde çıkmışlardır yeni serilerde denemek lazım.

Cihazınızı kapatın telefonunuzun arkasını çıkarın ve pili çıkarın. Bataryayı değiştirmeden önce tüm batarya sihrinin telefonunuzu boşaltacağı bir dakika kadar beklemeniz gerekir.

Pil sihrine inanmazsanız bunu kapasitörlerin tamamen boşalmasına izin verebilirsiniz ya da her neyse.

Pili tekrar takın ve cihazı tekrar açın.Buda sorunu çözmedi ise okumaya devam edin.

Bazı uygulamaları kaldır

Muhtemelen bir uygulama sorununuz var demektir. Uygulamalarınızdan biri bir hata oluşturuyor ve uygulamanızın cihazınızda hasara neden olmamasını sağlamak için telefonunuz güvenli modda önyükleniyor. Suçluyu bulma ve ateşle öldürme zamanı.

Uygulamaları Güvenli Mod‘da çalıştıramasanız da bunları kaldırabilirsiniz. İndirdiğiniz uygulamaların listesini almak için Erişim Ayarları> Uygulamalar. Seçmek için uygulamaya dokunun ardından kaldırmak için Kaldır‘a dokunun.

Telefonunuzu Güvenli Mod‘a zorlayan uygulama büyük olasılıkla en son indirdiğiniz bir tanesidir bu yüzden en son uygulamalarınızla başlayın ve geri dönüşünüzü değiştirin. Bir şüpheli uygulamayı kaldırın ardından telefonunuzu yeniden başlatın. Güvenli Mod‘da hala duruyorsa listedeki bir sonraki uygulamaya geçin.

Sıkıcı olabilir fakat daha can sıkıcı çözüm isterseniz.Okumaya devam edin.

Fabrika Ayarlarına sıfırlayın

Bu akıllı telefon sorun giderme nükleer seçeneğidir. Cihazda saklanan tüm dahili verileri kaybedeceğinizden muhtemelen buna başvurmadan önce kesinlikle her şeyi denemek istersiniz.

Fabrika Ayarlarına Sıfırlama yapmak cihazınızı orijinal ayarlarına geri döndürecektir. Her şey başarısız olursa bu telefonunuzu normale döndürmek için kesin bir yoldur.Neredeyse telefonu tekrar yeni almak gibi olacaktır. Tüm uygulamalarınızı yeniden yüklemeniz gerekecek ve resimleriniz ve verileriniz yedeklenmedikçe bunları kaybedeceksiniz.

Derin bir nefes aldığınızda ve elleriniz titremeyi bıraktıktan sonra Ayarlar> Yedekle ve Sıfırla> Fabrika verilerine sıfırla seçeneğine gidin. Bu işlemin sonuçlarını hatırlatan ve zihninizi kaybettiğinizi ima eden bir bildirim ortaya çıkacaktır. “Telefonu Sıfırla” veya “Her Şeyi Sil” seçeneğine dokunarak amacınızı onaylayın.

Arkana yaslan ve bir parçan ölürken bekle. Cihazınız tekrar çevrimiçi olduğunda tekrar ayarlamalısınız.Güvenli Mod sonunda yok olacaktır.