Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

https://mobil13.com.tr/author/ademkaya
Sosyal medya platformları arasında

Sosyal medya platformları arasında son yılların en iyi çıkışını Instagram yaptı. Özellikle Facebook şirketi tarafından satın alındıktan sonra yapılan iyileştirmeler ve güncelleştirmelerle kullanışlı bir hale geldi. Böylece kemik kitle korunurken üstüne de hatrı sayılır insan katıldı. Pek tabii ki farklı biçimde sanal alemde boy göstermeyi sevenler değişik platformlarda vakit geçiriyor ancak görsele önem verenleri yoğunlukla Instagram’da görüyoruz. Gençlerin ve ünlü kişilerin paylaşımlarını video veya fotoğraf paylaşımıyla yaptığı bu alana özel ilgisi var diyebiliriz. Facebook’ta kozmopolit bir kitle söz konusu olsa bile marjinal hesaplara daha çok Insta’da rastlıyoruz. Yine buralarda da fenomenlık seviyesine ulaşıp milyonlarca kişi tarafından takip edilen kişiler var. Canlı yayınlara bile beş haneli sayıda izleyici katılabiliyor paylaşımda bulunabiliyor. Dolayısıyla etkileşimin internetin her alanında arttığını da ekleyerek pastanın büyüdüğü söylenebilir. Muhtemelen bundaki en büyük faktör herkesin akıllı telefon alabilecek bütçeye sahip olması. Çevremizde akıllı telefonsuz kimse kalmayınca sitelerde profil oluşturmayanlar da kalmıyor. Ünlü sayılmayacak hesaplar bile binlerce kişi tarafından takip ediliyor. Etkileşimler sonucunda arka arkaya onlarca bildirim gelebiliyor. Bu içeriğimizde ele alacağımız konu ise Instagram bildirimleri. Kapatma işlemi çok zor olmasa da birçok kişiden nasıl kapatılır sorularını duyunca yardımcı olmaya çalıştık.

Halihazırda olaylardan gelişmelerden hızlıca haberdar olabilmek herkesin isteği. Uygulamalar haber siteleri vesaire derken abone olduğumuz bir şeyler paylaşılınca bildirim gelen çokça ürün var. En sonunda bu yoğun bildirim bombardımanından usanabilir ve farklılığa gitmek isteyebiliriz. Merak ettiklerimizin dışında bildirim gönderimini kapatıyoruz. Bazılarını kapatırken sorun yaşamak da muhtemel elbette. Bu noktada rehber yazılardan üçüncü kişilerden fayda alabilmek mümkün. Biz de özellikle Instagram bildirimleri hususunda sıkıntı yaşayanlara kapatma yöntemini anlatacağız. Kolay arayüzü sayesinde kullanıcılarının vazgeçemediği platformda nasıl kapatılır tarzında soru yönelten artık kalmayacaktır.

Instagram Bildirimleri Kapatmak

Adımlar halinde anlattığımız yöntem ile beraber Instagram hesabınızdaki bildirimleri kapatabileceksiniz.

Öncelikle akıllı telefonunuzdan uygulamayı açın. Devamında ana ekrandaki sağ alt bölmeden Profil simgesine basın. Sonrasında da sağ üst taraftaki Ayarlar’a tıklayın.

Gelen seçenekler arasından Anında İlet Bildirimleri ifadesine dokunun. Karşınıza bildirimlerin listesi gelecektir. İlgili konuyla alakalı bildirimlerin gelmesini istemediğiniz seçeneği devre dışı bırakın.

Eğer istediğiniz seçenekleri kapattıysanız geriye gelin ve Ayarlar’dan SMS Bildirimleri ve E-posta’ya tıklayın. Anlık bildirimlerden ziyade SMS ve mail yöntemiyle de iletişime geçilmesini istemiyorsanız butonları kapatabilirsiniz.

instagram-bildirimleri-kapatma

Anlattığımız iki kısımdan anlık ve mail – SMS bildirimlerini kapatmanız mümkün. Onun dışında Instagram bildirimleri almayacaksınız. Instagram ile alakalı olarak yaşadığınız farklı problemlerin çözümüne dair cevaplarımız da bulunmakta. Sitemizin arama bölümüne giderek yaşadığınız sıkıntıyı aratırsanız sunduğumuz uygun yöntemlerden birisini okuyabilirsiniz. Örneğin telefonlarınızdaki bildirimleri azaltmaya yönelik diğer uygulama ve sitelerden nasıl ayarlama yapabileceğinizi anlattığımız başlıklar da mevcut. Bunlardan faydalanmanın yanında üzerinde durduğunuz başka şeyler varsa yorumlardan bizlere bildirebilirsiniz.