Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram Hikayeleri Nasıl Silinir?

İnternetin en aktif noktaları

İnternetin en aktif noktaları sosyal medya siteleri. Bu ağın kullanılmaya başladığı ilk dönemlerde aslında şu günlerdeki kullanışlı siteler mevcut değildi. Programlamanın gelişmesi masaüstü yazılımları doğurruken web bazlı ürünlere de katkıda bulundu. Zira sözünü ettiğimiz alanlara hizmet eden farklı profesyonellikle programlama dilleri hadi mevcut. Geldiğimiz aşamada internette sörf yapma deyimini bile hayatımızın içine alırken buralarda yaşanan problemlerin çözümüne dair de çokça kaynaktan faydalanıyoruz. Neticede milyonlarca insanın değişik yollardan bağlantı kurduğu internet dünyası her an yeni sorunlara gebe. İlk etapta iletişimdeki yadsınamaz hızı sayesinde teknolojiye en uzak kişilerin de buralara dahil olmasını sağlarken boş zamanlarında keyifli dakikalar geçirmek isteyenlerin de tercihi. Keza sosyal paylaşım sitelerinde vakit geçirip arkadaşlarıyla etkileşimde bulunan gündemi takip edenler de yok değil. Temel işlevleri sağlayacak uygulamaların yanı sıra bahsettiğimiz sosyal medya şirketlerinin geliştirdiği mobil sürümlerin yine milyonlarca kez indirildiğini belirtelim. Platformun yapısına göre demografik değişiklikler de yaşanabiliyor. Sunulan işlevlerin hitap ettiği kesim değiştikçe kullanım oranları pek tabii ki değişiyor. Örneğin son birkaç senenin çıkışa geçen adresi Instagram. Rakiplerine nazaran daha genç kesime hitap ederken yapılan iyileştirmeler ve güncellemeler sonrası geniş kitlelere yayılabildi. Popüler uygulamaların özelliklerinin benzerleri de eklenince vazgeçilmezler arasına girdi. Story yani hikaye özelliği verebileceğimiz en net örneklerden. Instagram hikayeleri bazı kesim tarafından sevilirken bazıları tarafından da taklitçi şeklinde nitelenmişti. Gelgelelim fotoğraf ve video paylaşımlarını direkt “post” üzerinden değil de hikaye paylaşımından yapanlar yanlışlıkla paylaştıkları Instagram hikayeleri nasıl silinir diye de soruyor.

Normalde günlük yaşantımızdaki sosyal adreslere uğrayarak insanlarla iletişimimizi geliştirirdik. Teknoloji çağına özellikle de akıllı telefonların hegomanyasına girdiğimizden beri sosyal medya araçları en çok vakit geçirdiğimiz adresler. Fenomen diye tabir edilen internet ünlüleri bile piyasaya çıktı. Sıradan bir kişi de binlerce insan tarafından takip ediliyor. Dolayısıyla etkileşimin ve sirkülasyonun yoğun olduğu mecralardan söz etmekteyiz. Hal böyle olunca paylaşımların etkisi büyüyor. Twitter’da oluşturulan hastagh kombinasyonlarıyla yazılı ve görsel medyanın önüne dahi geçiliyor. Kaldı ki neredeyse herkes burada vakit geçirdiğinden viral biçimde yayılıyor. Duygu ve düşüncelerimizi birçok kişiye aktarabilmenin pozitif taraflarını böyle sayarken yapacağınız yanlış bir hareketin de amiyane tabirle sizi rezil edebileceğini bilmeniz lazım. Kullanıcıların yoğun düzeyde kullandığı modlardan Instagram hikayeleri için silme yöntemleri tartışılıyor. İstenmeden story’e atıldığına silinmesi 24 saat sonra gerçekleşiyor. Peki bu durum da ne yapılabilir ve hikayeleri hemen silebiliriz?

Instagram Hikayeleri 24 Saat Geçmeden Silmek

İstemeyerek paylaştığınız veya isteyerek paylaşıp bir süre sonra silmeye çalıştığnınızda 24 saat geçmediğinden silemeyeceksiniz. Hemen silebilmenizi sağlayacak yöntemi hemen aşağıda anlattık.

instagram-hikayeleri-silme

Kaldırmayı amaçladığınız story’e giderek sağ alttan Daha Fazla ifadesine dokunun. Gelen seçeneklerden Sil deyin. Ardından gelen Fotoğrafı Sil onay aşamasında da Sil diyerek işlemi tamamlayın.