Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram Hikayelerine Müzik Nasıl Eklenir?

https://mobil13.com.tr/author/ademkaya
Şimdilerde gençlerin ve görsel

Şimdilerde gençlerin ve görsel bazlı paylaşımlardan hoşlanan kişilerin ilgi alanı Instagram yepyeni özellikleri ile kullanıcılarını elinde tutmayı ve yeni insanların da ilgisini çekmeyi başarıyor. Facebook tarafından satın alınmasından sonra adeta fotoğraf ve video paylaşımı yapan basit bir site kalıbının dışına çıkarak sosyal aktivite mecrasına dönüştü. Artık canlı yayınlar gerçekleştirip konuşma grupları kurabilirken aynı zamanda hikaye dediğimiz Snapchat benzeri (story) paylaşımlar da yapabiliyoruz. Bu sayede uygulama sektöründeki cezbedici detayları Instagram’a da dahil edilerek hitap edilen kitle genişletiliyor. Elbette özelliklerin kendi sistemlerine entegre edilmesi sırasında çeşitli dokunuşlar yapılıyor. Bildiğimiz gibi yenilikleri her zaman sevemeyebiliyoruz. Majör boyutta kullanımı veya akışı etkileyecek hareketlerin alışılma aşaması gerçekten uzuyor. Hikayeler ise zaten başka yazılımlardan alışkanlık kazandığımız ve çoğumuzun sürekli göndermekten hoşlandığı gönderilerdendi. Geliştiricilerin Instagram platformuna ekledikleri hikayelerin özelinde ayrıntılarını da isteklerine ve kullanıcı taleplerine göre düzenlemekteler. Birçok efektle ve video tekniğiyle keyfinize göre oluşturabileceğiniz hikayelere müzik ekleme hususu da bazıları tarafından soruluyor. Biz de kısa yoldan hızlıca nasıl müzik eklenir sorusunu cevaplayacağız.

Tahmin edileceği üzere 2-3 yıl öncesine kadar Instagram bu kadar revaçta değildi. Halen de basit ve işlevsel arayüzüne sahipken fonksiyonel bazda yaşadığı gelişimi heyecanla takip ediyoruz. Başta hikayelerin gelmesi bazı kullanıcılar tarafından sevilmesine rağmen bazıları tarafından da tepki gördü. Çok taklit durduğu eleştirilerine rağmen yetkililer üzerinde durarak detaylandırmaya dahi gittiler. Biz de bu yazımızda hikayelerin arkasına nası müzik ekleyeceğinizi ele aldık.

instagram-hikaye-muzik-ekleme

Instagram Hikayelerine Müzik Ekleme

Teknolojik cihazların ve bilişim ürünlerinin hemen hemen hepsinde istediğimiz şeyi yapmak adına birçok farklı metoda sahibiz. Kendimize uygun gördüğümüz yöntemleri deneyerek sonuca ulaşıyoruz. Instagram’daki hikayelere müzik eklemek de aynen bu şekilde gerçekleşiyor. Anlatacaklarımız arasında çekiminize ve hikaye yükleme metodunuza uygun olanı seçerseniz kısa sürede müzik ekleyebildiğinizi fark edeceksiniz.

1. Instagram’dan doğrudan çekim yapılarak hikayeye müzik eklemek.

Öncelikle hikayeye dahil etmek istediğiniz müziği açarak videoda müziği çalmak istediğiniz noktaya gelmeden önce durun. Ardından Instagram uygulamasını açarak sol üst taraftaki kamera simgesine tıklayın. Bildirim ekranını yukarıdan aşağıya çekip müzik çalardan şarkıyı başlata emrini verin. Instagram hikayelerine dönerek orta bölmedeki butona basılıp tutun. Böylece storyi yani hikayeyi çekmeye başlayacaksınız.

2. Galeriden seçilen videolara müzik eklemek.

Buradaki işlemde ise ekstradan bir prgorama ihtiyaç duyacağız. 3. parti uygulamalar günümüzün vazgeçilmez ürünleri olurken hikayelere müzikler ekleme noktasında da yardımımıza koşuyor. Inshot adı verilen yazılımı akıllı telefonumuza indirerek galeriden seçilen videolara müzikle eklememiz mümkün.

Instagram’daki yaşanan gelişmelere dair pek çok konuyu sitemizde ele alıyoruz. Hikayeler özelinde veya farklı noktalar için kafanızdaki soru işaretlerini cevaplandırabilmek adına arama bölümünü kullanabilirsiniz. Müzikler ekleme konusunda ele aldığımız iki metodu da yukarıda anlattık. Bunlara rağmen sonuca ulaşamadıysanız yorum bölümünden belirtebilirsiniz.