Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram Silinen Mesajları Saklıyor Mu?

Günümüzde kullanıcı sayısının fazla

Günümüzde kullanıcı sayısının fazla olması ile beraber en popüler olarak kullanılan sosyal medya ağlarından birisi Instagramdır. Bu uygulama fotoğraf ve video atma üzerine kurulmuş olan bir sosyal medya platformudur. Uygulama içerisinde arkadaş edinip onlarla takipleşebiliyor ve birbirinizin attığı fotoğraf ve videoları beğenip yorum yapabiliyorsunuz. Bu uygulama içerisinde olan özelliklerden biriside arkadaşlarınızla mesajlaşmanızdır. Uygulama içerisinde bulunan DM kutusu sayesinde istediğiniz kişilerle istediğiniz kadar sohbet edebiliyorsunuz ve istediğini zaman mesajlarınızı silebiliyorsunuz.

Son zamanlarda Instagram’a gelen arşivleme özelliği insanların aklına pek çok soruyu da beraberinde getirdi. Öncelikle arşivleme özelliği hakkında kısaca bilgi verelim. Instagram üzerinde paylaştığınız video ve fotoğrafları zaman içerisinde beğenmeyip silme kararı alabilirsiniz. Profiliniz üzerinden sildiğiniz bu fotoğraf Instagram ayarlarında arşivinize gidebiliyor. Bu yüzden de insanlar doğal olarak silinen her şeyin Instagram tarafından arşivlendiğini düşünmeye başladı ve bu sorun da insanların aklında pek çok soruya sebep oldu.


Kullanıcılar tarafından merak edilen sorulardan en yaygın olanı Instagram’ın silinen mesajları saklayıp saklamamasıdır. Sizlere bu sorunun cevabını verecek olursak belirtmemiz gerekir ki Instagram uygulaması sildiğiniz mesajları yedeklemez arşivlemez veya saklamaz. Gönderdiğiniz ve aldığınız tüm mesajlar sadece size ve karşı tarafa aktarılır hiçbir şekilde bir yedekleme yapılmaz ve mesajlarınız saklanmaz.
Instagram üzerinden aklınıza takılan bu tarz diğer soru ve görüşleri de bizlere yorum aracılığıyla bildirebilirsiniz.