Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Instagram’da Engelleme İşlemi

https://mobil13.com.tr/author/manager
Bu yazımızda Instagram uygulamasında

Bu yazımızda Instagram uygulamasında engelleme işleminin nasıl olacağından bahsedeceğiz. Instagram uygulaması oldukça popüler bir uygulamadır ve kullanıcı sayısı oldukça fazladır. Kullanıcı sayısının fazla olması sahte hesapları da arttırıyor. İstemediğiniz kişilerden gelen mesajlar canınızı sıkabilir. Sahte hesapların sinir bozucu mesajlar atması da siz çileden çıkartabilir. Eğer sinirinizi bozan kullanıcılar varsa bu kullanıcıları engelleyebilirsiniz.

  • Instagram’da engellediğiniz kişi sizin fotoğrafınızı göremez beğenemez ve fotoğraflarınıza yorum yapma hakkı olamaz.
  • Engellediğiniz kişi sizi arama motorunda aradığı zaman bulamaz.
  • Profilinize giriş yapamaz.
  • Engellediğiniz kişi otomatik olarak takipten çıkar.
  • Size mesaj gönderemez.
  • O kişiyle olan mesajlarınız DM kutusundan silinir.
  • Engellediğiniz kullanıcı yorumlarda sizi etiketleyemez.

Instagram üzerinden engelleme işlemini gerçekleştirmek istiyorsanız ilk olarak Instagram uygulamasını açın. Daha sonra engellemek istediğiniz kişinin profiline girin. Sağ üst alanda üç nokta yer alacaktır. Açılan alanda kullanıcıyı engelle seçeneği olacaktır. Bu adımlar sayesinde kullanıcıyı engellersiniz ve engellediğiniz zaman yukarıda yer alan adımlar geçerli olur.

Eğer karşı tarafın engellemesini kaldırmak istiyorsanız Profilinize girin. Daha sonra sağ üst kısımda yer alan ayarlar alanına geçiş yapın. Ayarlar alanından gizlilik bölümüne geçin. Bağlantılar kısmının hemen altında engellenen hesaplar yer almaktadır. Bu alandan engellediğiniz kullanıcının engelini kaldırabilirsiniz. Ya da o kişinin profiline giderek sağ üst kısımda yer alan kısma dokunarak engellemeyi kaldırabilirsiniz. Engellemeyi kaldırdığınız zaman takipten çıkmış olursunuz ve baştan takip etmeniz gerekiyor.