Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iOS 17 Güncellemesi Almayan iPhone Modellerin Listesi Belli Oldu! Sizin Cihaz Hangisi?

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
Apple her yıl olduğu

Apple her yıl olduğu gibi bu yıl da iOS işletim sisteminin yeni bir sürümünü duyurdu. iOS 17 Apple’ın mobil işletim sisteminin en son sürümü olarak kullanıcılara bir dizi yeni özellik ve iyileştirme sunacak. Ancak her güncelleme ile birlikte bazı eski cihazların bu yeni sürümü desteklemeyeceği gerçeği de gündeme geliyor.

Bu durum teknolojinin sürekli gelişmesi ve yeni yazılım özelliklerinin daha güçlü donanım gereksinimleri doğurmasıyla ilgilidir. Bu yazıda iOS 17 güncellemesini almayacak olan iPhone modellerinin bir listesini sunacağız.

Yeni iOS sürümü özellikle daha yeni iPhone modellerindeki donanımın sağladığı gelişmiş yetenekler sayesinde geliştirilmiş performans ve yeni fonksiyonlar vaat ediyor. Bu gelişmeler ne yazık ki daha eski modellerin bazı teknik sınırlamalar nedeniyle güncellemeyi destekleyememesine yol açıyor.

iOS 17

Apple genellikle yazılım güncellemelerini son birkaç yıl içinde piyasaya sürülen cihazlarla sınırlı tutarak hem yazılım kalitesini hem de kullanıcı deneyimini optimize etmeye çalışır.

iOS 17 güncellemesi almayacak olan iPhone modelleri şunlardır:

  1. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus: 2015 yılında piyasaya sürülen bu modeller iOS 16 ile son güncellemelerini almış durumda.
  2. iPhone SE (1. Nesil): 2016’da piyasaya sürülen bu model küçük ekranı ve eski donanımı ile artık yeni güncellemeleri desteklemiyor.
  3. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus: 2016’da piyasaya sürülen bu modeller artık yeterli donanım kapasitesine sahip değil.
  4. iPhone 8 ve iPhone 8 Plus: 2017’de piyasaya sürülen bu modeller iOS 17’nin gerektirdiği donanım yeniliklerini desteklemiyor.
  5. iPhone X: 2017 yılında çıkan bu model özellikle yüksek performans gerektiren yeni özellikler için gerekli donanımı taşımıyor.

Bu modeller Apple’ın sürekli yenilenen yazılım ekosisteminde yer almayacak ve yeni işletim sistemi özelliklerinden yararlanamayacaklar. Ancak bu cihazlar hala mevcut iOS sürümleriyle kullanılabilecek ve güvenlik güncellemeleri almaya devam edecek. Yine de bu cihazların kullanıcıları en iyi performansı ve en son özellikleri deneyimlemek istiyorlarsa daha yeni bir iPhone modeline geçiş yapmayı düşünebilirler.

Sizin cihaz modeliniz hangisi? Yorumlarda paylaşınız!

Mobil13.com.tr Teknolojisayfamızı takip edip ve paylaşınız!