Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

IP Sertifikası Nedir? Ne Anlama Gelir?

Eğer yeni bir akıllı

Eğer yeni bir akıllı telefon alacaksanız teknik özellik tablosunda yer alan IP Sertifikası bilgileri dikkatinizi çekmiş olabilir. Peki tüm bunlar ne anlama geliyor ve ne ifade ediyor? İşte konu hakkında merak ettiğiniz tüm detaylar!IP Sertifikası Nedir? Ne Anlama Gelir?IP Sertifikası Nedir?
IP Sertifikası akıllı telefonunuzun kameranızın akıllı saatinizin ya da benzeri elektronik ürünlerinizin suya ve toza karşı ne kadar dayanıklı olduğunu gösteren terimlerdir. IP ifadesinden sonra yer alan sayılardan ilki toza ikincisi ise suya karşı dayanıklılığı ifade eder. Yani IP68 dediğimizde 6 rakamı toza karşı dayanıklılığı 8 rakamı ise suya karşı dayanıklılığı işaret eder.

IP Sertifikası Ne Anlama Gelir?
Öncelikle toza karşı dayanıklılık ile başlayalım. Toza karşı dayanıklılıkta 0 ila 6 arasında bir değer görürsünüz. Sayı artıkça korunma seviyesi de artıyor. Öte taraftan suya karşı dayanıklılık için 0 ila 9 arasında değerler bulunur. Yine aynı şekilde sayı artıkça korunma seviyesi de artar.

IP Sertifikası Ne İşe Yarar?
IP Sertifikası cihazınızın toza ve suya karşı ne kadar dayanıklı olduğunu gösterir.
Örneğin IP68 ile gelen bir akıllı telefona sahipseniz cihazınız toz geçirmez yapıdadır. Ayrıca cihazınızı bir buçuk metre derinliğe kadar otuz dakikaya kadar suda tutabilirsiniz. Yine de en doğru bilgi için akıllı telefon üreticiniz ile iletişime geçmeniz en doğrusu olacaktır. Son olarak unutmayın su geçirmez telefon yoktur suya dayanıklı telefon vardır.