Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İPad Pro’nun Yapabileceği 15 Şey

https://mobil13.com.tr/author/hafize
İPad Pro çoğu insanın

İPad Pro çoğu insanın düşündüğünden çok daha fazlasını yapabilen güçlü bir tablettir. Artık Apple Pencil’ı elde etmenin tek yolu değil ancak birçoğu iPhone’da yapamayacağınız çok çeşitli şeyler sayesinde birçok alıcı için hala en iyi seçenek. İşte iPad Pro’da yapabileceğiniz harika şeyler ve iPad Pro’nun yapabileceğini bilmediğiniz birkaç şey.

İPad Pro ile neler yapabileceğinizi anladığınızda Netflix’i izleyebileceğiniz veya Fortnite Battle Royale’ı oynayabileceğiniz bir yer olmaktan öte kilo vermenize form almanıza tasarruf etmenize daha üretken olmanıza daha fazla para kazanmanıza ve daha fazla para kazanmanıza yardımcı olabilir. daha fazla.

İPad Pro’nuzun neler yapabileceğini ve bu özellikleri nasıl kullanabileceğinizi bulmanıza yardımcı olmak için buradayız. Tüm bu özellikler kılıfına birkaç ekstra numara ekleyen 2018 iPad Pro dahil olmak üzere tüm iPad Pro modellerinde çalışır .

Şunları yapabilirsiniz iPad Pro’yu satın $ 649 başlayan ancak içine bakmak isteyebilirsiniz 9.7 inçlik iPad tüm iPad Pro özelliklerini gerekmiyorsa.

İPad Pro Ne Yapabilir?

İPad Pro iki uygulamayı aynı anda kullanmanıza web’de gezinirken veya bir şey üzerinde çalışırken video görüntüsünü izlemenize el yazısı notlar almanıza belgeleri taramanıza ve daha pek çok şeye olanak sağlar. Bu özelliklerin tümü iOS 12’de çalışır ve Apple bu yılın ilerleyen saatlerinde iOS 13 ile daha fazla özellik ekler.

Tüm iPad Pro modellerinin Apple’ın Haziran ayında göstermesi beklenen iOS 13 ile çalışacağını umuyoruz.

Bu orada sadece tablet değil ve sadece iPad değil ancak satın alabileceğiniz en güçlü iPad modeli. İşte kesinlikle bilmediğiniz bir kısmı da dahil olmak üzere iPad Pro’nun yapabileceği harika şeylere daha yakından bir bakış.

  • Aynı Anda İki Uygulama Çalıştırın
  • Resimde Film Resmi Oynat
  • Belgeleri Tara
  • Elma Kalemi ile Not Alın
  • Mesajları Dikte Et
  • Uygulamaları Siri ile aç
  • Word PowerPoint ve Excel Belgelerini Düzenleme
  • Belgeleri imzalamak
  • İPhone’unuzdan Kopyala ve Yapıştır
  • El Yazısını Metne Dönüştür
  • Aynı Anda Birden Çok E-postada Çalışma
  • Daha Fazla Verimlilik için Bir Klavye Bağlayın
  • İPad Pro’nuzu TV’ye bağlayın
  • Tüm Dosyalarınıza Göz Atın
  • Fotoğraflarınızdan Epik Bir Film Oluşturun

İPad Pro’nun yapabileceği bu şeylerin her biri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve iPad Pro’nuzda bunları nasıl yapabileceğinizi görmek için aşağıya doğru ilerleyin

Aynı Anda İki Uygulama Çalıştırın

İPad Pro aynı anda iki uygulamayı çalıştırabilir. Bu e-postanızı kullanmanıza ve bir belgeye bakmanıza veya web’de gezinmenize ve aynı zamanda sosyal medyayı kullanmanıza olanak sağlar.

İPad Pro’da iki uygulamayı aynı anda kullanmanın birkaç yolu vardır . İki uygulamayı yan yana koymak için Bölünmüş Görünüm’ü kullanabilir veya bir uygulamanın daha küçük bir sürümünü bir tarafa görmek için Kaydırmayı kullanabilirsiniz.

Slide Over kullanmak için;

İlk uygulamayı aç.
Ekranın altından yukarı kaydırın.
Uygulamaya dokunun ve basılı tutun ve ardından Slayt Üstünde açmak için yukarı sürükleyin.
Şimdi bu uygulamayı pop-up pencerede kullanabilirsiniz. Daha küçük bir boyuta sınırlıdır ancak ekranda daha kolay hareket ettirebilirsiniz. Bunu Bölünmüş Görünüm’e taşıyabilirsiniz. Bunu yapmak için yapmanız gereken;

Artık uygulama pencerelerinin genişliğini değiştirerek her iki uygulamada da görmeniz gereken her şeyi görebilirsiniz. İOS 11 veya daha üstündeyseniz uygulamalar arasında bir bağlantı fotoğraf metin veya dosya sürükleyebilirsiniz. Sadece öğeye uzun dokunun ve ardından başka bir uygulamaya sürükleyin.

Bir klavyeyle yazarken bu özelliği her zaman kullanıyorum çünkü bir belge üzerinde çalışmama ve bir e-postaya destek belgesine veya dahili sürümlere başvurmamı sağlıyor.

Word PowerPoint ve Excel Belgelerini Düzenleme

Microsoft Office kullanmanız gerekiyorsa iPad’de çalışmak bir acıydı.

Artık iPad için Office ve iPad ile birlikte gelen ücretsiz iWork sürümleri ile bu dosya türlerini açabilir ve iPad’inizde düzenleyebilirsiniz.

Eğer varsa iPad için Office 365 düzenleyebilir ve ardından dosya türüne herhangi bir değişiklik olmadan Office belgelerinin tasarruf. İşyeriniz Office kullanıyorsa ve dosyaları aynı biçimde tutmanız gerekirse bu en iyi çözümdür.

İWork uygulamaları ile Word Excel ve PowerPoint dosyalarını Sayfalar Sayılar ve Açılışta açabilirsiniz ancak onları Apple formatında kaydetmeniz gerekecektir. Office hem iOS hem de macOS için App Store’dadır.

Belgeleri Tara

İPad birisiyle paylaşmanız gereken belgeleri tarayabilir. Postayla aldığınız veya imzalamanız gereken bir belgeyi taramak ve e-postayla göndermek için çok kullanışlı bir yol.

Taramak için dahili Notes uygulamasını kullanabilir veya Scanner Pro gibi bir uygulamayı çok tarama yapıyorsanız kullanabilirsiniz .

Bu belgenin fotoğrafını çekmekten daha iyidir ve belgeyi bir yazıcı veya ofis tarayıcısıyla taradığınız gibi görünen bir fotoğraf veya PDF sunar.

Notes’ta yeni bir Not açın.
Ekranın altında + simgesine dokunun.
Belgeleri Tara’ya dokunun.
İPad’i belgenin üzerine düz bir yüzeye yerleştirin.
İPad belgeyi otomatik olarak tarar.
Daha fazla sayfa yakalayın veya kaydet seçeneğine basın.
Taranan belgeye ve ardından sağ üstteki paylaşım simgesine dokunun.
İhtiyacınız olan yere göndermek için PDF’ye yazdırın veya uygulamayı paylaşın
Scanner Pro ile birden fazla sayfayı daha kolay yakalayabilir ve farklı konumlara kaydedebilirsiniz ancak ortalama bir kullanıcı için bu hızlı ve ücretsiz bir seçenektir. Mac’inizdeki bir belgeye doğrudan taramak için iPad’inizi kullanmak üzere MacOS’ta Continuity kamera özelliğini de kullanabilirsiniz.

Apple Kalemi ile Not Alın

İPad Pro Apple Kurşun Kalem’i destekler. Bu iPad’e not yazmayı kolaylaştırır ve bilgileri hızlı bir şekilde girmek ve ekrana veya klavyeye yazmaktan daha iyi saklamak için daha iyi bir yol olabilir.

Normalde 99 $ olan bir Apple Pencil satın almanız gerekir. Sen edebilirsiniz $ 9488 şaşırtmak at satın . Oradan iPad ekranınıza yazıp çizebilirsiniz. 2018 iPad Pro’nuz varsa ikinci nesil Apple Pencil’ı 129 dolara satın almanız gerekir .

Bu yumuşak bir plastik ucu olan eski bir prob ucu kullanmaktan çok daha iyidir. Neredeyse bir kalemle olduğu gibi notlar alabilirsin. İPad ekranında kolayca kayan ancak yazıyı kolaylaştıracak kadar dirençli sivri bir uç vardır.

Ayrıca iPad Pro ve Apple Pencil’ın farklı miktarlarda baskı yapma yeteneği sayesinde sanatsal efektlerle çizim yapabilir ve eskiz yapabilirsiniz.

Mesajları Dikte Et

İPad Pro telefonunuzda olduğu gibi mesajları ve e-postaları dikte etmenizi sağlar.

Mesajlarda e-postada veya başka bir yerde yazmadan bir şey söylemek istediğinizde metin alanına dokunup boşluk çubuğunun yanındaki sol alt kısma bakın.

Mikrofona dokunun iPad ile konuşmaya başlayabilirsiniz. Daha uzun bir mesajınız varsa noktalama işaretleri söyleyip bir süre konuşabilirsiniz. Oldukça doğru ancak dikte ettikten sonra yazım hataları aramayı planlamalısınız.

Uygulamaları Siri ile aç

Siri iPad’inizde her türlü şeyi yapabilir ancak en kullanışlılarından biri uygulamayı kullanabilmeniz için bir uygulama açmaktır.

Bir uygulama aramaktan veya uygulamalarınızı aramaktan nefret ediyorsanız uygulamayı açmak için Siri’yi kullanabilirsiniz.

Giriş düğmesini basılı tutun veya “Hey Siri” deyin ve ardından “Uygulama adını aç” deyin.

İPad’in kilidinin açılması gerekiyor ancak bu tek sınırlama ile ilgili. Birçok uygulama eylemi gerçekleştiremezsiniz ancak en azından “Siri Open Spotify” diyebilir ve duymak istediğiniz müziğe dokunabilirsiniz.

Ayrıca kendiniz ayarlarken veya bir başkasının oluşturduğu bir kısayol bulduğunuzda uygulamalar içinde ve uygulamalar arasında belirli eylemler oluşturmanıza olanak sağlayan Siri Kısayolları da oluşturabilirsiniz. Başlamak için iPad’inizdeki Siri Kısayollar uygulamasını inceleyin.

Resimde Film Resmi Oynat

Bir filmi küçük bir pencerede oynatmak en sevdiğim iPad Pro özelliklerinden biridir. Bu internette gezinirken sosyal medya kullanırken veya alışveriş yaparken izlemeye devam etmenizi sağlar.

Bunu yapmak için Bölünmüş Görünümü de kullanabilirsiniz ancak resim modundaki resim tüm boşlukları siyah çubuklarla kaybetmediğiniz için videolar için daha iyidir.

İPad’de Resim modunda Resim kullanmak için;

Resimdeki resmi destekleyen bir uygulama açın.
Video oynatmaya başlayın.
Resimdeki küçük Resim düğmesine dokunun.
Bunu destekleyen bir uygulamayı da kapatabilirsiniz; Resim Modunda Resim modunda oynatmak varsayılandır.

Çekme parmaklarını üzerine koyarak ve daha küçük veya daha büyük yapmak için onları sıkıştırarak veya yayarak pencerenin boyutunu değiştirin. Konumu taşımak için bir parmağınızı da kullanabilirsiniz böylece ana uygulamayı kullanırken kullanım dışı kalır.

Belgeleri imzalamak

Belgeleri hızlı bir şekilde iPad’de imzalayabilir ve insanlara gönderebilirsiniz. Herhangi bir üçüncü taraf uygulamasına ihtiyacınız yoktur ancak sık sık yaparsanız varsayılan Posta uygulamasını kullanmazsanız daha kolay hale getiren bir uygulama isteyebilirsiniz.

E-postayı Posta’da açın veya oturum açmak istediğiniz dosyayı iCloud Dropbox veya başka bir uygulamada bulun.

Dosyayı açtığınızda sağ üstte küçük bir Kalem veya Kalem görünümlü simge görmelisiniz. Bu İşaretleme ve nasıl imzalayacağınız. Üzerine ve ardından ekranın altındaki + işaretine dokunun.

İmza ve ardından İmza Ekle üzerine dokunun. Gerekirse + simgesine tekrar dokunun ve ardından parmağınızı ekranda işaretleyin.

Memnun kaldığınızda Bitti üzerine dokunun; böylece daha sonra iPad’de belgeleri daha hızlı imzalayabilmeniz için tasarruf sağlanacaktır. Bu aynı zamanda imzayı otomatik olarak belgeye koyacaktır. Bir parmağınızla hareket ettirebilir veya iki parmağınızla boyutunu değiştirebilirsiniz.

İPhone’unuzdan Kopyala ve Yapıştır

İPhone’unuzda harika bir şey görürseniz ve iPad’inizde olmasını istiyorsanız kendinize mesaj göndermenize gerek yoktur. İPhone’a kopyalayıp iPad’e yapıştırabilirsiniz!

Bu iOS 10 ve üzeri sürümlerde çalışır ve WiFi Bluetooth ve Handoff’un açık olması gerekir. Çoğu durumda bunları zaten açmış olacaksınız ancak Ayarlar -> Genel -> El İşi -> Açık seçeneklerine giderek kontrol edebilirsiniz .

Bunu açtıktan sonra iPhone’a bir şey kopyalayabilirsiniz. İPhone’unuzdan iPad’inize yapıştırmak için bir saniye bekleyin ve ardından bir metin alanına ve ardından yapıştır üzerine dokunun.

El Yazısını Metne Dönüştür

İPad Pro el yazınızı metne dönüştürebilir. Yazılı notlarınızı başkalarıyla paylaşmanın kullanışlı bir yoludur ve yazılı notlardan daha kolay okunur. Bunun çalışması için okunaklı bir şekilde yazmanız gerektiğini unutmayın.

GoodNotes veya başka bir benzer el yazısı uygulaması satın almanız gerekir. GoodNotes 7.99 $ ‘dır.

Oradan çeşitli defterlere notlar yazabilirsiniz. Bir şeyi metne dönüştürmek istiyorsanız. Ekranın üstündeki kement üzerine dokunun el yazısını seçin ve ardından seçimin üzerine dokunun ve Dönüştür’ü seçin.

Presto artık el yazısı notlarınızın metin versiyonuna sahipsiniz ve onu paylaşabilir veya not defterine koyabilirsiniz.

Aynı Anda Birden Çok E-postada Çalışma

Gerçekten kullanışlı bir iPad Pro ipucu Mail uygulamasında aynı anda birden fazla e-posta üzerinde çalışabileceğinizdir. Bu yaptığınız işi kaybetmeden gelen önemli bir e-postayı yanıtlamak için çalışmaları bir e-postada duraklatmanıza olanak tanır.

Bunu yapmak için Apple’ın iPad’in içerdiği Posta uygulamasında bulunmanız gerekir ve ardından birden fazla mesaj üzerinde çalışmaya başlayabilirsiniz.

Konunun üstünde ekranın üst kısmına yakın olan küçük — üzerine hafifçe vurun ve aşağı sürükleyin.
Bu iletiyi Posta uygulamasının en altına yerleştirir.
Artık gelen kutunuzdan başka bir mesaj açabilir veya başka bir mesaj başlatabilirsiniz.
Geri dönmeye hazır olduğunuzda geri dönmek için ekranınızın altındaki iletiye dokunun.
Aşağıya başka e-postaları koyabilir ve onlara geri dönebilirsiniz. Kullanışlı ve daha sonra göndereceğiniz e-postayı takip etmenin kolay bir yoludur.

Daha Fazla Verimlilik için Bir Klavye Bağlayın

Apple cihazın alt tarafındaki noktaları kullanarak bağlayan özel bir iPad Pro klavye kılıfı satmaktadır ancak daha fazla verimlilik için herhangi bir Bluetooth klavyeyi iPad Pro’ya da bağlayabilirsiniz.

Bu daha ucuz bir klavyeyi veya daha ince bir klavyeyi kullanabilmeniz anlamına gelir; bir şey tercih ederseniz bir kasaya bağlı olmayan bir çantaya kaydırabilirsiniz.

Ayarlar -> Bluetooth -> Yeni Bir Aygıt Ekle’ye gidin ve klavyenizi iPad Pro ile eşleştirin.

Bu iPad Pro’nuzda çok fazla iş yapmanın önemli bir parçasıdır. Ucuz bir Bluetooth klavyesi bile uzun süre ekrana yazmaktan daha iyi bir seçenektir. Ayrıca belgeler üzerinde çalışırken ekranda çok fazla yer açar.

İPad Pro’nuzu TV’ye bağlayın

İPad Pro sunmanız gerekirse veya seyahat ederken yalnızca daha büyük bir ekranda bir film izlemek istiyorsanız TV’ye veya projektöre bağlanabilir.

HDMI bağlantı noktasına sahip herhangi bir cihaza bağlanmak için Lightning to HDMI adaptörünü kullanabilirsiniz. Bu seyahat için en anlamlı olanıdır. Adaptöre ve kısa bir HDMI kablosuna ihtiyacınız olacak. Basitçe iPad’inize ve TV’nize takın ve iPad’iniz bağlı.

Diğer bir seçenek ise ofisiniz veya eviniz için bir Apple TV satın almak. Bağlı Apple TV ile iPad’inizi kablosuz olarak Apple TV’nize ve TV’nize aktarmak için AirPlay’i kullanabilirsiniz. İPad’inizi evdeki TV’nize bağlamak için kullanışlı bir yöntemdir ancak seyahat için pratik değildir.

2016’dan daha yeni bir Vizio TV’niz varsa veya Vizio Samsung ve LG’den yeni bir model satın alırsanız AirPlay 2’yi bir Apple TV satın almadan kullanabileceksiniz . Satın almayı planladığınız TV ile çalıştığından emin olmak için belirli modelleri kontrol edin. 2019’un ikinci yarısında ortak bir özellik olacak.

Tüm Dosyalarınıza Göz Atın

İPad Pro’daki Dosyalar uygulamasıyla tüm dosyalarınızı iCloud DropBox OneDrive Adobe Creative Cloud ve diğer bulut depolama hizmetlerinde inceleyebilir ve ardından iPad’inizdeki uygulamalarda açabilirsiniz.

Dosyalar uygulaması iPad Pro’nuzu nasıl kullanabileceğinizi gerçekten değiştiriyor. Bulut hizmetlerini her bir uygulamaya bağlamak veya iPad’e dosya göndermek ve iPad’den rahatsız edici yollarla çalışmak yerine bir dosyayı bulmak doğru uygulamada açmak değişiklik yapmak ve tekrar iPad’inize kaydetmek için Dosyalar uygulamasını kullanabilirsiniz.

Dosyalarınızı daha iyi düzenlemek için etiketleri ve klasörleri bile kullanabilirsiniz. Değişiklikler bulut servisine geri senkronize olur ve iPhone ile Mac’inize ve web üzerinden entegre olur.

Fotoğraflarınızdan Epik Bir Film Oluşturun

Apple fotoğraf ve videoları otomatik olarak müzik ve eğlence geçişleriyle tamamlanmış eğlenceli harika görünümlü bir filmde derlemenizi sağlayan bir Anı özelliği içerir.

İPad Pro otomatik olarak konumlara tarihlere ve hatta evcil hayvanlarınıza dayalı olarak bazı şeyler yaratacaktır ancak bunları belirli insanlar için veya belirli olaylardan da yapabilirsiniz.

İPad’deki bir albüme fotoğraf ekleyebilir ve ardından bunu bir Bellek haline getirebilirsiniz. Bir Bellek yaptıktan sonra yeni fotoğrafları seçmenin yanı sıra başlığı stili ruh halini ve uzunluğunu düzenleyebilir veya sığmayan bir fotoğrafı dışlayabilirsiniz.

İşiniz bittiğinde hafızayı iMessage ile gönderebileceğiniz Facebook’a yükleyebileceğiniz Instagram’a gönderebileceğiniz veya başka bir video gibi paylaşabileceğiniz bir video olarak kaydedebilirsiniz. Bunu bir dakikadan az bir sürede arkadaşlarınız ve aileniz için harika doğum günü ve yıldönümü videoları yapmak için kullanıyorum.