Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPad Pro’nun Yenilikçi Özelliği, Çıkış Gecikmesinin Muhtemel Sebebi Nedir?

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
Apple’ın geçen yıl iPad

Apple’ın geçen yıl iPad modellerinde bir yenilemeye gitmemesi şaşırtıcıydı. Görünüşe göre bu yıl da pek aceleleri yok. En merak edilen modellerden olan OLED iPad Pro bir kez daha ertelendi. Bu ertelemede üretim sürecindeki teknik zorlukların önemli rol oynadığı düşünülüyor.

Beklenen OLED Ekran Sorun Çıkarıyor

Güney Kore kaynaklı son bilgilere göre yeni iPad Pro’nun gecikmesinin ardında merakla beklenen OLED ekranın üretim zorlukları yatıyor. Apple’ın kalite ve standart konusunda ne kadar hassas olduğu bilinen bir gerçek. En ufak bir beklenti dışı durum bile tedarik zincirinde aksamalara yol açabiliyor.

Apple iPad Pro 11

Samsung ve LG sırasıyla 11 inç ve 13 inç OLED panellerin üretimi için Apple ile ortak çalışıyor. Fakat Samsung tarafı buradaki yüksek kalite beklentilerini karşılamakta zorlanıyor gibi gözüküyor. Yeni panel teknolojisinin üretimdeki istikrarsızlığı hedeflenenden daha düşük verime yol açıyor. Kore’deki Hankooki haber sitesine göre LG bu durumdan faydalanan taraf oldu.

Samsung’tan LG’ye Sipariş Kayması

Samsung 11 inç panelde Apple’ın sipariş ettiği adetten daha düşük bir üretim verimi elde etti. Bu durum siparişin bir kısmının LG Display’e aktarılmasına yol açtı. LG’nin önümüzdeki ay yüzbinlerce adet üreteceği belirtiliyor. Hatta LG’nin 11 inç ve 13 inç iPad Pro modelleri için üretilecek toplam OLED panellerin neredeyse %60’ını tek başına tedarik edeceği öngörülüyor.

Peki ya Şimdi?

Görünüşe göre LG Display Apple’ın kalite standartlarını karşılayabildiği için Samsung’un bir bölüm işini devraldı. Samsung Display’in bu duruma nasıl karşılık vereceği ve üretimdeki sorunları çözüp çözemeyeceği merak konusu.

OLED ekran kuşkusuz iPad Pro’nun en büyük yeniliklerinden biri. Bu ekranın emsalsiz bir görüntü kalitesi sunması bekleniyor. Fakat yaşanan aksaklıklar tabletin çıkışını önceki beklentilerin de ötesine taşıdı. Şu an için yeni iPad Pro modellerinin Mayıs başında lanse edilmesi öngörülüyor.