Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPhone 15 Pro Satın Alanlar; 6 GB’lık RAM’in Üzüntüsünü A17 Bionic İşlemciyle Atacak!

https://mobil13.com.tr/author/selim-mutlu
iPhone 15 Pro serisinin

iPhone 15 Pro serisinin yepyeni bir A17 Bionic işlemciyi alması bekleniyor. Ancak Apple’ın bir sonraki SoC’si hakkında çok az şey biliniyor. Yeni bir söylenti beraberinde gelebileceği RAM miktarı da dahil olmak üzere bazı ilginç detaylar verdi. X’te (eski adıyla Twitter) URedditor’dan geçen bir sızıntı kaynağı Apple’ın A17 Bionic çipi hakkında bazı söylentiler paylaştı. Gönderiye göre Apple’ın önemsiz 6GB’ına bağlı kalabileceği için RAM’de yükseltme olmayacak gibi görünüyor. Bu 8GB RAM’e işaret eden önceki söylentilerle çelişiyor. Sızıntı kaynağı daha sonraki bir gönderide yalnızca 6 GB gördüklerini belirtti.

iphone-15-pro-kullanicilari-onemsiz-miktarda-ram-ile-sikisacaklar

 

iPhone 15 Pro modelinin A17 Bionic işlemcisi alması bekleniyor

Bununla birlikte yeni modeldeki çipin eskiye nazaran gelişebileceği yerler; üretim süreci GPU çekirdeklerinin sayısı ve saat hızında olabilir. Söylentiler A17 çipinin 6 CPU (Merkezi İşlem Birimi) 6 GPU (Grafik İşlem Birimi) çekirdeklerine sahip olabileceğini bir TSMC 3nm işlemi kullanabileceğini ve maksimum 3.70GHz hızında çalışabileceğini iddia ediyor. A17 Bionic çip hakkında şimdiye kadar ortaya atılan söylentilere göre bu mantıklı geliyor. Elbette ki bu faktörlerin tümü çipin maliyetini performansını ve verimliliğini etkileyecek. Kıyaslama açısından iPhone 14 modellerindeki CPU ve GPU değerlerini de buradan paylaşalım. Piyasadaki A16 Bionic işlemci 6 CPU + 5 GPU çekirdeklerine sahip ve bir TSMC 4nm işlemi kullanır ve maksimum 346 GHz hızında çalışıyor.

Apple haberleriyle ünlü Bloomberg’in teknoloji muhabiri Mark Gurman Apple’ın bir sonraki çipinin (GPU) fark edilir derecede daha hızlı olduğunu söyledi ve yüzde 35 daha az güç tüketimine sahip olabileceğine dair söylentileri duyuldu. Bununla birlikte Gurman Apple’ın 2024’te TSMC’nin 3nm N3B sürecinden 3nm N3E sürecine geçerek verimliliği olumsuz yönde etkileyecek maliyetlerden tasarruf edebileceğini de iddia etti.

iPhone 14 modellerinin Mevcut A16 çipinde 6 çekirdekli bir CPU ve 5 çekirdekli bir GPU bulunduğunu göz önüne alırsak iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde kullanılacak olan A17 çipi 6 çekirdekli bir CPU ve 6 çekirdekli bir GPU’ya sahip olacak. Bu da A17 çipindeki GPU’nun 1 birimlik artışıyla iPhone 15 modellerinde görüntü oluşturma hızında artış olacağı anlamına geliyor.