Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPhone Cihazlarda PIN Kodu Değiştirme İşlemi

Bu yazımızda Apple iPhone

Bu yazımızda Apple iPhone model cihazlar için PIN kodu değiştirme işleminden bahsedeceğiz. Tüm cihazlarda olduğu gibi iPhone cihazlarda da Sim kartı için bazı yetkiler vardır. Bazı yetkiler sayesinde PIN kodu üzerinden değişiklikler yapabiliyoruz. Bu durumlardan biri de hatta tanımlı olarak PIN kodunu değiştirmedir. Kısacası hattınızı kişiselleştirebiliyorsunuz.

Yapmış olduğunuz kişiselleştirme sayesinde güvenlik önlemi almış oluyorsunuz. Hattınızın güvenliği adına siz de PIN kodunuzu değiştirmek isteyebilirsiniz. Aldığınız hat direk açılıyor ve bir PIN istemiyorsa bu güvenlik açısından sıkıntılı bir durumdur. Eğer hattınız yanlışlıkla kaybolursa başkaları tarafından rahat bir şekilde açılabilir. Böyle bir durum başınıza geldiği zaman hattınızın operatörü ile iletişime geçerek hattınızı iptal etmeniz gerekmektedir. PIN kodunuz var ise bu konuda endişe etmenize gerek yok çünkü PIN olmadan Sim kartınız açılmaz.

PIN kodu ilk olarak aldığınız operatör tarafından belirlenir ve PIN şifreniz verilen hat kartında yer alır ayrıca PIN kodunu 3 defa yanlış girerseniz giriş hakkınız iptal olur ve telefon bu sefer PUK koduna geçer. PUK kodu da aynı şekilde hattın üzerinde tanımlıdır. Operatörler PIN şifresini oluştururken değişim olacağını da göze alarak ayarlarlar yani PIN kodunuz sonradan değişebilir şekilde ayarlanır.

  • PIN kodunuzu değiştirmek istiyorsanız cihazınızı açın ve menü alanına girin.
  • Daha sonra ayarlar alanına girin.
  • Ardından Telefon seçeneği ve daha sonra SIM PIN seçeneğine tıklayın.
  • PIN’i değiştir alanına geçerek mevcut olan PIN kodunuzu değiştirebilirsiniz.