Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPhone İçin En İyi 6 Fotoğraf ve Video Uygulaması

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
Yeni bir iPhone sahibiyseniz

Yeni bir iPhone sahibiyseniz veya uzun süredir iPhone kullanıcısı olsanız bile telefonunuzdaki harika kameraları en iyi şekilde değerlendirmek için özel uygulamalara ihtiyaç duyabilirsiniz. İşte iPhone’unuzdaki fotoğraf ve video kalitesini üst seviyeye çıkarmak için en iyi 6 uygulama:

Halide

Halide fotoğrafçılığı ciddiye alan iPhone kullanıcıları için en popüler uygulamalardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Manuel kontrolleriyle deklanşör hızı ISO ve beyaz dengesi gibi ayarları el ile kontrol etme imkanı sunuyor. Ayrıca yapay zeka teknolojisi ile desteklenen benzersiz özellikleri sayesinde; portre fotoğrafları çekebilir yüksek kaliteli RAW fotoğraflar yakalayabilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Halide’i App Store’dan ücretsiz indirebilirsiniz.

Darkroom

Diğer harika bir fotoğraf düzenleme uygulaması da Darkroom. Darkroom kullanıcı dostu arayüzü sayesinde parlaklık kontrast renk dengesi ve diğer detayları kolayca ayarlanabiliyor. Ayrıca videoları canlı fotoğrafları düzenleyebilir ve iCloud fotoğraf kitaplığı ile senkronize olarak fotoğrafları seçmek ve düzenlemek için zaman kaybetmemiş olursunuz. Bu uygulama da App Storda mevcut. Şimdi gelelim diğer harika bir uygulamaya.

Photon

Camera+ uygulamasının geliştiricileri tarafından tasarlanan bir başka harika kamera uygulamasıdı da Photon. İphone’unuzun kamerasını manuel olarak ayarlamak isteyenler için ideal olduğunu söyleyebiliriz. Odak pozlama ve beyaz dengesi gibi ayarları hassas bir şekilde kontrol edebiliyorsunuz. Ayrıca farklı fotoğraf formatlarını destekliyor. iPhone 14 Pro kullanıcıları için özel 48 megapiksel fotoğraf seçeneği de mevcut. Photon da App Store mağazasından ücretsiz olarak indirebilir.

Focos

Portre fotoğrafçılığını sevenler için en iyi seçenekler arasında olabilecek Focos arka plan bulanıklığı ayarlamalarının ötesine geçerek fotoğraflara farklı diyafram açıklıkları ekleyerek profesyonel bir lens hissi veriyor. Ayrıca yapay zeka kullanarak Portre Modu ile çekilmemiş fotoğraflara bile derinlik haritaları ekleyebiliyorsunuz. Diğer bahsettiğimiz uygulamlar gibi Focus uygulaması da App Store’den ücretsiz indirilebilir. Sırada çoğu profesyonelin tercih ettiği Lightroom uygulaması var.

Adobe Lightroom

Adobe Lightroom profesyoneller tarafından kullanılan ünlü bir fotoğraf düzenleme uygulamasıdır. iPhone’unuzda çekilen RAW fotoğrafları kolayca düzenlemenizi sağlar. Aydınlatma renkler efektler ve detayları özelleştirebilirsiniz. Ayrıca otomatik modu kullanarak fotoğrafları en iyi şekilde ayarlayabilirsiniz. Eğer Adobe Creative Cloud abonesiyseniz mobil ve masaüstü sürümler arasında senkronizasyon yapabilir ve iş akışınızı kolaylaştırabilirsiniz. Ücretsiz versiyonunu indirerek çoğu özelliğini kullanabilirsiniz. Son olarak iki farklı iPhone kamerası kullanabilen bir uygulamadan bahsedelim.

DoubleTake

Videolarını geliştirmek isteyenler için DoubleTake uygulaması harika bir seçenek. İki farklı iPhone kamerasını aynı anda kullanarak çoklu kamera video kaydetmenizi sağlıyor. Ultra geniş açılı-geniş açılı-telefoto ve selfie lensleri arasından seçim yapabilirsiniz. Basit bir arayüzle videolarınızı kolayca kaydedebilirsiniz. DoubleTake tamamen ücretsiz olarak indirilebilir.

DoubleTake haricindeki diğer 4 uygulamayı ücretsiz indirip çoğu özelliğini rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca daha fazla profesyonellik istiyorsanız ücret ödeyip tüm ayarlarına ulaşmanız mümkün arkadaşlar.

Bahsettiğimiz bu uygulamalar iPhone’unuzun kamerasını ve düzenleme yeteneklerini geliştirmek için harika bir başlangıç ​​noktası olabilir Özellikle fotoğrafçılığını geliştirmek isteyen ve buna fazla masraf etmeden başlamak isteyenler için bu uygulamalar harika bir başlangıç olabilir diyebiliriz.

Kendi fotoğrafçılık ve videografik becerilerinizi bir üst seviyeye taşımak için bu uygulamaları deneyip ve harika içerikler oluşturmanız dileğiyle..