Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPhone X Bildirim Sorunu Nasıl Düzeltilir?

https://mobil13.com.tr/author/ademkaya
Akıllı telefonlar hayatımızdaki yerini

Akıllı telefonlar hayatımızdaki yerini iyice sağlamlaştırırken imalatçı firmalar da amiyane tabirle yangına körükle giderek son model cihazlarını piyasaya sürüyor. İçerisinde olduğumuz senede dahi birçoğumuzun ilgisini çekecek adeta duyguları ile oynayıp cezbedecek ürünleri gördük. Satın almasak bile kesinlikle özelliklerine ve fiyatlarına bir göz atmışızdır. Muhtemelen almak isteyenlerin maaşlarının çok ciddi bölümünü ve hatta bazıların tamamını gözden çıkarması gerekecek. iPhone X de bahsettiklerimiz arasında başı çekiyor.

Apple iPhone serisinin onuncu yılına özel getireceği telefonun daha haberini vermeden bile ortalık kasıp kavrulmaya başlanınca yavaş yavaş sızıntılar gelmişti. Sonrasında resmi ağızdan açıklamalar devamında da geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen lansman. Tanıtımda uzaktan bakarken bile günümüzün ilerisinde bir şey olduğu gözler önündeyken kullanılmaya başlandıkça yeni özellikleri keşfedilmeye devam ediliyor.

iPhone X Tekrar Tekrar Gelen Bildirim Sorunu Nasıl Düzeltilir?

Şimdilik çevremizde fazlaca satın alanları göremesek de kısa zaman dilimi içerisinde rastlayacağız gibi görünüyor. İşletim sistemleri ile devrim yaşayan telefonlar her ne kadar üst seviye özelliklerle donatılırlarsa donatılsınlar bazen istenmeyen sorunlar çıkarabiliyor. iPhone X de tüm övgülere mazhar olmasına rağmen aynı bildirimlerin birçok kez gelmesi gibi enteresan bir sorunu gözler önüne seriyor. Birkaç modelde karşılaştığımız bildirim sorunu konusunun nasıl çözüleceğine düzeltileceğine dair yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

Başta eski modelleri kullanan arkadaşlarımız çokça dillendirilen ve sektörde adeta ünlenmiş belirli hatalarla karşılaşıyordu. Aslında internetin ve bilgi paylaşımcılığının yaygınlaşmasından sonra her şeye çözüm bulunurken bunlara da bulunabiliyordu. Sadece gerekli araştırmayı yapmak lazımdı. iPhone X akıllı telefonu piyasaya yeni çıkmasına rağmen beklendiği üzere yoğun ilgi gördü. Şimdilik edinenler arasında ifade edilen sorun tiplerine baktığımız zaman gözümüze en çok aynı bildirimlerin birçok kez tekrar tekrar gelmesi çarptı. Bizler de bu konuyu ele alarak düzeltme yönünde öneriler sunuyoruz.

Programlama açısından çok yoğun ve uzun uğraşlı çalışmalar sonucunda ortaya konulabilen işletim sistemleri ile yönetilen akıllı telefonlarda çözüme ulaşmak için de sadece bir şey yapmak yeterli değil. Dolayısıyla söyleyeceklerimizi teker teker uygulayarak sonuca ulaşmayı deneyin.

İlk başta iMessages uygulamasında bazı işlemler yapmalısınız. Temelde sürekli olduğunu söyleyemeyeceğimiz anlık problemlerden ötürü beklenmedik tepkiler görebiliyoruz. iMessages’i kapatarak tekrardan açalım. Böylece sistemin yeniden oturmasını bekleyelim. Bunun için; Ayarlar’dan Mesajlar’a Değiştir’e ulaşıp iMessages’i kapatın. Devamında yeniden devreye alın.

Bildirimleri kapatın. Sıkıntının dahili yapıdan kaynaklanabileceği ihtimali düşünerek Ayarlar’dan tekrarlanan bildirimleri kapatalım. Bildirimler – Mesajlar – Tekrarlanan Bildirimler adresinden hiçbir zaman ifadesini seçelim.

iMessage uygulamasında sadece tek numara bulunduğuna dikkat edin. Yine Ayarlar – Mesajlar’a gidip buradan Gönderme ve Alma yazısına tıklayın. Girdiğinizde sadece bir numaranın listelenmesi gerekmektedir.

iPhone X’teki bildirimlerin tekrar tekrar birkaç kez gelmesine yönelik hazırladığımız adımlar bu şekilde. Eğer tamamını uygulamanıza rağmen sonuca ulaşamadıysanız Apple servisi ile iletişime geçmenizi öneririz.