Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPhone X’de Siri Nasıl Aktifleştirilir?

Yirmi birinci yüzyılı teknoloji

Yirmi birinci yüzyılı teknoloji bilişim veya bilgisayar çağı olarak nitelerken bu çağın en öne çıkan ürünü de kuşkusuz akıllı telefon oldu. Geçtiğimiz dönemlerde ilk örneklerine baktığımız zaman cep telefonlar sadece basit fonksiyonları yerine getirebilen herkesi cezbedecek donanımları taşımayan bir şeydi. Ancak kendisini internetten veya teknolojiden uzak görenlerimiz bile en azından işletim sistemi ile çalışan bir tane akıllı cihaz alıyor. Bilgisayarların sunduğu işlevleri ve hizmetleri barındırabilmesi bir yere bağlı kalmadan bu detaylardan faydalanabilmenin yanı sıra kolaylığı da getirdi. Zira PC’ler biraz daha kurcalanmaya ihtiyaç duyuyor. Artık uygulamalardan istenen verimi almak için telefonda birkaç dakika harcamak yetiyor. Hal böyle olunca yaşları büyük vatandaşlar dahi WhatsApp ve benzeri temel yazılımlardan faydalanıyor. Yeni çıkanlara baktığımızda ise bu durum iyiden iyiye iyileşiyor. Eskiye nazaran kullanıcılara göz kırpan ve kitleye katılacak yeni kişiler için de güzel bir şekilde pazarlanan sanal asistanlar sesli emirlerle parmağımızı hareket etmeden istediğimiz işlemleri yerine getiriyor. Halihazırda işletim sistemlerinin kendilerine özel sanal asistanları bulunurken aralarında en çok Siri dikkat çekiyor. Yapay zeka formatının günlük yaşamda en çok kullandığımız sanal asistanlarından siri iPhone X modeli özelinde de önem arz ediyor. Zira onuncu yılın çileği mahiyetinde piyasaya çıkarılan telefonda Siri’yi aktifleştirmek adına da birkaç aşamadan geçmeniz gerekiyor. Peki iPhone X’te Siri nasıl aktifleştirilir ve devreye alınır? Cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz.

iPhone serisiyle hem işletme ekonomisi hem de dünyadaki telefon kullanımı oranlarında ciddi büyüme yaşandı. Elbette farklı işletim sisteminde çalışan veya farklı üreticiler tarafından üretilen cihazlar da kullanılıyor ancak lokomotifin şimdilik Apple olduğu söylenebilir. Kaldı ki ciddi miktarlarla belirlenen etiket fiyatları dahi insanların ilgisine ket vuramıyor. Türkiye’deki satış fiyatı bir kişinin aylık maaşını geçeli çok olmasına rağmen iPhone X’in de gerçekten yüksek bir fiyata satılabilmesi bahsettiğimiz olayı destekliyor. Dolayısıyla bu modeli ilgilendirecek konular daha fazla dillendiriliyor. Yeni alanlar efektif kullanabilmek ve maksimum verimi alabilmek amacıyla internet başta olmak üzere tüm kaynaklardan faydalanmanın peşinde. Önceki modellerde olmayan ve olanların da geliştirilerek on yıllık üretimin zirvesine erişilmiş diyebiliriz. Kısacası karabulutları dağıtmak ve piyasadaki rekabeti daha da fazla lehine çevirmenin derdindeki geliştiriciler şimdilik hedefledikleri yolda başarılılar. sanal asistanları Siri de iPhone X’e göre yeni dokunuşlara maruz kalmış. Geliştirilmiş versiyonun sevildiği söylenebilir. Ancak devreye almak etkinleştirmek isteyenler ufak tefek sorunlar yaşıyor. Bunları aşabilmek üzere iPhone X telefonunda Siri’yi aktifleştirmenin yolunu “Nasıl Aktifleştirilir” başlığımızda anlatıyoruz.

iphone-x-te-siri-yi-aktiflestirme

iPhone X’te Siri’yi Aktifleştirme

Hızlı ve kolay kullanım sisteminin entegre edildiği iPhone X için Siri’yi devreye almanın birçok yolu var.

Öncelikle telefonun ayarlarına giderek Siri & Arama ifadesine dokunun. Ardından Her Zaman Dinle seçeneğini aktifleştirin. Ayrıca bu özelliğin şarjınızı tüketebileceğini belirtelim. Özelliği açtıyasnız “Hey Siri” demeniz yeterli.

Yine AirPods kullananlar da AP üzerindeki tuşla açabilir. Tuşa üst üste iki kez bastığınız taktirde Siri açılacaktır.

Cihazın sağ kısmında bulunan açma işlevi gören Güç Tuşu aynı zamanda akıllı sistanı devreye alabiliyor. İki üç saniye kadar basılı tuttuğunuzda etkinleştirilecektir.