Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPhone’a Format Atma

Apple kendine has yazılımı

Apple kendine has yazılımı İOS ile kullanıcıları oldukça memnun etmekte ancak bazı anlar çökme donma ağırlaşma vb. gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Burada iPhone cihazlara format atmak gerekebiliyor. Bunu nasıl yapacağınızı sizlere anlatacağız.

Fabrika verilerine geri yükleme ile iPhone’nunuz sıfırlanır ve her şey ilk aldığınız ana döner. Burada önemli olan şey verilerinizi ve fotoğraflarınızı yedeklemenizdir. Yedek almak için iTunes ya da iCloud kullanabilirsiniz.

Bilgisayar format atak için;
-Ayarlara gidin ve iPhone’umuzu bul özelliğini kapatın.
-Mac kullanıyorsanız Finder‘ı açın. macOS Mojave veya önceki bir sürüm yüklü bir Mac’te ya da bir PC kullanıyorsanız da iTunes’u açın.
-iPhone’unuzu bilgisayarınıza bağlayın.
-Daha sonra yedeklemediğiniz birşey kalmadığında Finder veya iTunes’daki iPhone’a geri yükle seçeneğine tıklayın.
-Daha sonra geri yükle seçeneğine basın.

Açılmayan iPhone’a format atmak için;
-iPhone’unuzu bilgisayarınıza bağlayın. itunes’ı açın.
-Telefon modelinize göre ana ekran tuşu ve güç tuşuna aynı anda basın.
(Eğer ana ekran düğmesi iPad elinizde varsa sesi aç ve sesi kapat düğmesine kısaca basın ve üst düğmeye basın ve yeniden başlatma işlemi başlayana kadar basılı tutun. Aygıtınız kurtarma moduna girene kadar üst düğmeyi basılı tutmaya devam edin.
iPhone 8 iPhone X iPhone Xs serisi iPhone 11 serisi ve iPhone 12 serisi için sesi aç ve sesi kapat düğmesine kısaca basın ve kurtarma modu ekranını görene kadar yan düğmeyi basılı tutun. iPhone 7 iPhone 7 Plus ve iPod touch (7. nesil) için sesi aç ve sesi kapat düğmesine kısaca basın ve kurtarma modu ekranını görene kadar her iki düğmeyi basılı tutmaya devam edin. Ana Ekran düğmesi bulunan iPad iPhone 6s veya önceki modeller ve iPod touch (6. nesil) veya önceki modeller için üst düğmeyle ana ekran düğmesini basılı tutun ve kurtarma modu ekranını görene kadar her iki düğmeyi basılı tutmaya devam edin.)
-Geri yükle ve güncelle seçenekleri karşınıza çıkacaktır. Güncelle’ye basın. Aygıtınızın yazılımı bilgisayarınız tarafından indirilirken bekleyin. İndirme işlemi 15 dakikadan fazla sürerse ve aygıtınız kurtarma modu ekranından çıkarsa indirme işlemi bitene kadar bekleyip 2. adımı tekrarlayın.