Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPhone’da Güvenlik Nasıl Arttırılır?

Güvenlik kavramına yaşantımızın her

Güvenlik kavramına yaşantımızın her noktasında önem gösteriyoruz. Zira temel güvenlik ihtiyaçlarımızı kurumlardan devletten öte bizlerin de koruması gerekiyor. Alacağımız önlemler sayesinde güvenlik duvarları oluşturup her platformdaki hırsızlara karşı tedbirli olmak gerek. Aksi taktirde paralarımızdan tutunda özel bilgilerimize dek geniş yelpazede verilerimiz maddi ve manevi değer gösterdiğimiz her şey çalınma tehlikesi yaşayabilir. Dolayısıyla resmi yollarla bizlere ulaştırılan uygulamalar ve yöntemlerle beraber kullanıcılar da ellerinden geleni yapabilir durumdalar. Son dönemlerdeki siber korsanların atağı da herkesin malumu. Bilgisayarlarda hackerlar olarak tanımladığımız kişi veya kişilerden oluşan çeteler bankalar başta olmak üzere pek çok internet sitesini ve veritabanını çökertip içerisinden bilgi para çalabiliyorlar. Üst düzey güvenlik önlemleri almanın yanı sıra buna özel bir departman dahi ayırmak zorunda kalınıyor. İnsanlığa hizmet verebilmesi amacıyla üretilen ve daiam geliştirilen teknoloji aynı zamanda becerili kötü nüyetli insanların elinde adeta silaha dönüşüyor. Hayatımızın her yönünü artık internete sanal ortama taşıyınca verilerimizi bilgilerimizi şifrelerimizi özel mesajlaşmalarımızı yazıyor ve saklıyoruz. Böylece sanal korsanalrın iştahını kabartacak ortamda tedbirleri almazsak hemen yakalanabiliyoruz. Yine çevremizdekilerin de telefonlarımızı kurcaladığını özel bilgilerimize erişmek isteyen kişilerin varlığını da bilmiyor değiliz. Kısacası internetten de fiziksel çevremizden de çekinerek bu tür ürünleri kullanmak lazım. Peki neler yapılabilir? Bizler bu yazımızda Apple’ın gözdesi iPhone için güvenlik nasıl arttırılır konusuna değiniyoruz.

Akıllı telefonlar bir önceki nesil tırnak içerisindek tuşlu telefonara nazaran daha işlevsel. Elbette bunu ve akıllı sıfatını almasını sağlayan şey işletim sistem. Bilgisayarların ilk dönemlerinden itibaren bugünkü güne dek baktığımızda işletim sistemi geliştirildikçe bilişimde de her zaman ileri gidilmiş. Mobil teknolojiye uyumlu hale getirilmesi sayesinde de artık akıllı cihazları görmekteyiz. İnsanlar uzun saatlerce belirli bir yere bağlı kalarak işlerini yapmak eğlenmek sohbet etmek istemiyor. Hareketli biçimde de teknolojiden faydalanmak önemli bilgileri edinmek istiyor. Dolayısıyla mobil odaklı platformlar da bir bakıma ihtiyaçtı. Son 5-10 yıl içeisinde yoğun biçimde endüstrileşen bilişim sektörü yeni firmalarla beraber gücüne güç kattı. Bugün bile teknomarketlere gittiğinizde önünüze her cihazdan onlarca alternatif seriliyor. Kullanıcı sayısı günden güne artarken herkesten ayrı talep de gelebiliyor. Kısacası tüketici ve üretici dengesinden öte yaşanan güncel problemlere yanıt bulabilecek geliştirici sorun çözücü kişiler de buranın parçası. Örneğin güvenlik önlemi alma ve arttırma hususunda tavsiye almak isteyenlere yönelik biz de bu yazıyı hazırladık. Bu sayede kişiler iPhone’larında güvenliği üst düzey keyif yaşayabilecekler.

iphone-guvenlik

iPhone Kişisel Güvenlik Önlemi Nasıl Alınır?

Öncelikle sizin de tahmin edebileceğiniz ancak önemsemeyeceğiniz iPhone’nun kurulumu aşanasındaki altı karakterli parolayı iyi seçin. Kolay tercih edilemeyecek olması her zaman avantaj.

Kilit ekranı özelliklerinizi kapatın. Ekran kilidindeki bazı özellikler sayesinde özet bilgiler ekrana bakıldığında görünebiliyor. Ayarlar uygulamasına giderek buradan değişiklikleri yapın.

Sanal asistan Siri’ye sesli emirler verirken kilit ekranında çalışması sizi sıkıntıya sokabilir. Hey Siri komutuyla çalışma başlamasını önüne geçmek için yine Ayarlar’dan devre dışı bırakabilirsiniz.

Temelde güvenli olan ancak çeşitli izinleri alarak güvenliğinizi tehdit edecek yazılımlara da tekrardan bakın. Eğer tereddütte kaldığınız bir izin varsa kaldırın.

Konum servisleri üzerinden yerinizi takip etmeme emrini verin.