Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPhone’da Siri Yoluyla Mesajlaşma!

https://mobil13.com.tr/author/manager
Apple markasına ait olan

Apple markasına ait olan İphone özellikleri sayesinde kullanıcıları kendine hayran bırakıyor. Bu özelliklerden en cazip olanı ise cihazda bulunan kişisel asistan Siri. Siri sayesinde İphone kullanıcıları artık pek çok işinizi çok rahat bir biçimde yapmaktadır. Siri aramak istediğiniz kişileri siz elinizi bile kıpırdatmadan arayabilir yada yine parmaklarınızı bile oynatmadan mesaj yazıp gönderebilir. Bizde bugün bu yazımızda sizlere Siri ile mesaj gönderme işlemini ele alacağız.

Öncelikle sizlere bu özellik hakkında biraz bilgi verelim. Hemen birisine bir mesaj göndermeniz gerekiyor ancak o an araç kullanıyorsunuz. Siri sayesinde aracınızı sağa çekmeden de rahatlıkla mesaj yollayabilirsiniz. Bu işlemi nasıl yapacağınız hakkında eminim ki pek çok kişinin aklına soru işaretleri oluşuyor. Ancak bu işlemi gerçekleştirmesi oldukça rahat ve basittir. Şimdi sizlere bu işlemi gerçekleştirmek için izlemeniz gereken adımlardan bahsedelim.


Siri yoluyla mesaj göndermek için ilk olarak ana tuşuna basıp Siriye seslenmeniz gerekmektedir. Siriyi çağırdıktan sonra ona mesaj yollamak istediğiniz kişinin rehberdeki adını söyleyip daha sonra ise ‘mesaj gönder’ demeniz gerekmektedir. Bu işlemin hemen ardından göndermek istediğiniz kısa mesajı söylemeniz gerekmektedir. Bu işlemden hemen sonra da Siri size mesajı göndermeye hazır mısın diye bir soru soracaktır. Sizin bu soru evet demeniz ile beraber o kişiye mesajınızı iletilecektir. Ancak burada bilmeniz gereken bir önemli nokta vardır. Siri noktalama işaretlerini otomatik olarak kullanmamaktadır. Mesajınızı söylerken aynı zaman da noktalama işaretlerini de nokta virgül gibi sesli söyleyerek belirtmeniz gerekmektedir.