Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

IPHONE’DA WHATSAPP MESAJLARI NASIL YEDEKLENİR?

https://mobil13.com.tr/author/manager
iOS yedeklemeleri Android’den farklı

iOS yedeklemeleri Android’den farklı şekilde işler. Bir iPhone kullanıcısıysanız whatsApp mesajlarınını yedeklemek sandığınızdan daha kolaydır.

STANDART YÖNTEM

Ne yazık ki Android telefonlardan farklı olarak iPhone’ların WhatsApp mesajlarını yerel olarak depolamak için yerel desteği yoktur. Sohbet geçmişinizi yedeklemek için iCloud hizmeti kullanmanız gerekecektir.

Whatsapp’ta yedekleme yapmak için whatsapp menüsünde ayarlar menüsünde sohbetler sekmesine gidin ve sohbet yedekle’yi seçin ardından şimdi yedekle’ye basın. Bu yedekleme işlemini başlatacaktır. Tabi bunun otomatik bir şekilde yapılmasını isterseniz sohbet yedekleme bölümünde otomatik yedeklemeyi seçebilirsiniz. Bunlardan herhangi birini yapmadan önce iCloud Drive’ınızın açık olduğundan emin olmanız gerektiğini unutmayın. Ayrıca uygulamaya Apple Kimliğinizle giriş yaptığınızdan emin olun.

Sohbetleriniz yedeklendi ve yedeklediğiniz sohbetlere erişmek istiyorsunuz. iPhone’nunuzla ilgili ciddi problemlerle karşı karşıya kaldığınızda telefonunuzu her zamanki yedeklemenizden yedekleyebilirsiniz.

SOHBET GEÇMİŞİ NASIL DIŞA AKTARILIR?

Sohbet geçmişinizi dışa aktarabilir ve kendinize e-posta ile gönderebilirsiniz. Bu şekilde gelen kutunuzu WhatsApp sohbetlerinizi saklamak ve yedekler arasında dolaşmak için kullanabilirsiniz. Bunun için kaydetmek istediğiniz sohbeti açın ve grup konusuna dokunun. Daha sonra sohbeti dışa aktar seçeneğine dokunun. Bu süreçte aktarmak istediğiniz medya dosyasını seçebilirsiniz.

Elbette iCloud tek yöntem değil. İPhone’unuzu yedeklemek için bir bilgisayar kullanabilirsiniz ve buna WhatsApp hesabınızdaki konuşmalar da dahildir. Ancak her zaman başka bir cihaza bağlantı ve yeterli depolama kapasitesi gerektireceği kadar kullanışlı değildir. Son olarak iCloud saklama alanı oldukça güvenlidir ve dosyalarınızı saklamanız için bolca alan sunar. Ayrıca hızlı bir yedekleme oluşturmak için diğer araçlara bağlı değildir.