Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPhone’dan iPhone Resim Aktarma İşlemi

Android cihazlarda yer alan

Android cihazlarda yer alan Bluetooth özelliği üzerinden resim ve video aktarma işlemini gerçekleştirebiliyoruz. Ancak iPhone cihazlarda Bluetooth özelliği yer almamaktadır.

Güvenlik amacıyla Air Drop özelliği Apple cihazlar için geliştirildi.Teknoloji ilerlediği için Android cihazlarda da Bluetooth özelliği sık olarak kullanılmamaktadır. Genel olarak WhatsApp üzerinden resim ve video gönderme işlemi gerçekleştiriliyor. Ancak bazı kullanıcılar WhatsApp kullanmıyor ve WhatsApp üzerinden gönderilen resim ve videoların kalitesi düşüyor. Bu nedenden kaynaklı olarak bu yazımızda sizlere iPhone cihazlarda resim ve video göndermek için iPhone üzerinden nasıl bir yol tercih edeceğinizden bahsedeceğiz.

iPhone Air Drop ile Resim ve Video Gönderme İşlemi

Air Drop özelliği ile cihazlar arasında dosya geçişini sağlamak için ilk olarak Air Drop özelliğini aktif etmeniz gerekir.

Bu özelliği açmak için ‘denetim masası’ üzerinden ilerleyebilirsiniz. Ana ekranı açarak parmağınızla ekranı üst kısma kaydırarak denetim masasını açabilirsiniz.

Bağlantı ayarlarının bulunduğu kısma parmağınızla uzun süre basılı tutarak ayarları ekrana getirebilirsiniz. Ayarlar alanına geldiğiniz zaman Air Drop alma alanı kapalı ise açarak bu özelliği aktif hale getirebilirsiniz.

Daha sonra Alma Kapalı > Sadece Kişiler > Herkes adımlarını takip ederek iPhon’dan iPhone resim ve video aktarma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Şimdi ise fotoğrafların bulunduğu alana geçin. Göndermek istediğiniz resimleri seçin ve daha sonra sol alt kısımda bulunan yukarı doğru ok işaretli olan alana tıklayın. Resim paylaşacağınız alanı seçin Air Drop özelliği de açık olduğu için resimleri gönderme işlemini tamamlayabilirsiniz.