Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

iPod’dan Bilgisayara ve iPhone’a Nasıl Müzik Aktarılır?

Günümüzde teknolojik ürünlerden en

Günümüzde teknolojik ürünlerden en azından birkaç tanesını yoğun biçimde kullanıyoruz. Özellikle internetle iyiden iyiye temas kurmamızın ardından insanlar bilgisayarların dışında hareket ettikleri zamanlarda da internete bağlanabilmek ve kısmen de olsa bilgisayardaki hizmetleri kullanabilmek istiyordu. O dönem için böyle bir şey mümkün olmasa da bilişimin yakaladığı gelişim sayesinde sonrasında gelen yıllarda neredeyse tüm beklentiler karşılanır oldu. Telefonların eskiden SMS göndermek veya birisi ile çağrı yapmak dışında öyle cezbedici bir tarafı yoktu. İşletim sistemlerinin bilgisayarlardaki önemini telefona yansıtmanın peşinde olunsa da bahsettiğimiz durum hemen gerçekleşmedi. Halihazırda üçüncü parti programların çalışmasına ve hareket alanının genişlemesine arzu edilen tüm fonksiyonların barındırılmasına zemin hazırlayan sistemler artık telefonlarımızda mevcut. Akıll sıfatını alarak teknoloji marketlerden edindiğimiz bu cihazlar şimdinin en moda ürünü. Kaldı ki yüksek fiyatlarla belirlenen etiket fiyatlarına rağmen satış sayılarına bakıldığında ekonominin öne çıkan noktası diyebiliriz. Özellikle Apple’ın ürettiklerine baktığımızda özgünlük politikasıyla geliştirildiğinden ayrı bir kemik kitlesi var. Sektördeki gelişmişliği göz önünde bulundurunca insanlar iPhone iPod iMac gibi cihazlarını satın alıyor. Sadece telefon olarak değil müzik çalar ve bilgisayar olarak da Apple’ı tercih ediyor. Hal böyle olunca senkronizasyonu sağlamak konusunda bazı sorunlar yaşanıyor. Mesela son zamanlarda çokça dillendirilen iPod’dan bilgisayara ve iPhone’a nasıl müzik atılır konusu yer alıyor. Biz de bu yazımızda iPod üzerinden bilgisayar ve iPhone hafızalarına müzik aktarma yöntemini anlatacağız.

Dediğindiğimiz gibi Apple’ın kendisine özgün bir işleyişi var. Hal böyle olunca cihazlarına ilgi duyan ürünlerinin özelliklerini seven farklı bir kitle de ortaya çıkıyor. İnsanlar başta telefonlar olmak üzere satın aldıkları şeylerde hızı ve kolaylığı arıyor. Alıştıkları arayüzlerden de vazgeçme niyetinde değiller. Kullanıcı analiz ile hareket eden diğer pek çok firma gibi Apple yetkilileri de iyileştirmeler ve güncellemelerle ana iskeleti destekleyerek yoluna devam ediyor. Yine sonbahar aylarındaki lansmanlarında tanıttığı işlerine yenisini eklerken diğer işleri için gereken çalışmaları da yapıyor. En son dikkat çeken ve kullanıcılar tarafından dile getirilen sıkıntılardan birisi senkronizasyon. Bildiğiniz üzere telefondaki görselleri verileri bilgisayara veya farklı platforma taşımak istiyoruz. Eğer senkronizasyonu sağlayamazsak muhtemelen ciddi sorunlar yaşarız. iPod sahipleri de bilgisayara ve iPhone’a müzik aktarma konusunu çözmekle uğraşıyor. Bizler de bu yazımızda iPod’dan iPhone’a bilgisayara nasıl müzik aktarılır hususuna dair bir yöntemi ele aldık.

iPod’dan iPhone ve Bilgisayara Müzik Aktarma

Öncelikle senkronizasyonu otomatik olarak engellememiz lazım. Bilgisayara bağlı iOS işletim sistemiyle çalışan cihaz olmadığından emin olalım. Ardından iTunes’ı PC’den açıp Windows’ta Düzenle – Tercihler Mac’te ise iTunes – Tercihler’e ulaşın. Cihazlar’dan Senkronizasyonu Engelle ifadesine tıklayalım. Tamam diyerek iTunes penceresini kapatın.

ipod-iphone-muzik-aktarma

iPod müziklerini bilgisayara kopyalamak içni ise bağlantıyı sağlayıp Dosya Gezgini üzerinden sürücüyü başlatın. iPod Control – Music klasöründen F harfi ile başlayan dosyaları sabit diske kopyalayın. Böylece aktarım sağlanacak. Ardından iPhone bağlantısı sağlayıp müzikleri telefona yollayabilirsiniz.