Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İster Programlı İster Programsız Bilgisayarda Ekran Görüntüsü Almak İster Misiniz?

Birçok kullanıcı bilgisayarda ekran

Birçok kullanıcı bilgisayarda ekran görüntüsü almak için birçok yolu deniyor ama başarısız oluyor. Biz sizse bu yazımızda programlı ve programsız nasıl ekran görüntüsü alacağınızı anlatacağız.

Programsız Ekran Görüntüsü Alma
Windows cihazınızda ekran görüntüsü almak için PrintScreen tuşunu kullanacaksınız. Klavyede PrintScreen tuşuna bastıktan sonra Ctrl+V kombinasyonu ile Paint Adobe Photoshop veya Gimp benzeri bir program ile aldığınız ekran görüntüsünü istediğiniz düzenleyebilirsiniz.
Başka bir yöntem ise Windows tuşu + PrintScreen kombinasyonu ile ekran görüntüsü almaktır. Kayıt doğrudan resimler klasörüne indirilir. Eğer PrintScreen tuşunu farklı kombinasyonlar ile kullanmak isterseniz ayarlara gidip erişim kolaylığı bölümünden klavye sekmesinden istediğiniz düzenlemeyi yapabilirsiniz.

Windows İçin Ekran Görüntüsü Alma Programları
Ekran görüntüsü almak için sizlere önereceğimiz Lightshot ve Greenshot uygulamalarıdır. Özellikle Lightshot programı gelişmiş özellikleri ve Türkçe kullanımı ile dikkat çekiyor. Kullanıcılar bu program ile ekran görüntüleri üzerinde diledikleri gibi değişiklikler yapabiliyorlar. Ayrıca kullanıcılara sunduğu alınan ekran görüntüsünü Google’da benzer resim arama imkanıyla dikkat çekiyor.

Daha çok gelişmiş olan Greenshot ise kullanıcılara OCR (optik karakter tanıma) ve Microsoft Office desteği gibi özellikler sunuyor. Bu program sayesinde aldığınız ekran görüntüleri ile Imgur Dropbox Flickr ve Photobucket gibi web sitelerine otomatik olarak yükleyebilirsiniz. Bu sayede ekran görüntüleriniz tek bir yerde toplanmış olur.