Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Journal Uygulamasıyla iOS 17.2 Güncellemesi Yayınlandı: İşte Yenilikler

Emrah Aladağ
https://mobil13.com.tr/author/admin
Uzun bir beta test

Uzun bir beta test sürecinin ardından Apple iOS 17.2 iPadOS 17.2 macOS 14.2 Sonoma ve watchOS 10.2 güncellemelerini kullanıcılara sunarak cihazlarına önemli iyileştirmeler ve yenilikler getirdi. Biz de bu haberimizde iOS 17.2’nin getirdiği yenilik ve güncellemelerinden bahsedeceğiz. İşte ayrıntılar…

Apple 30 Kasım’da iOS 17.1.2 ara güncellemesini yayınlamasının ardından 12 gün sonra bugün iOS 17.2 ana güncellemesini duyurdu ve cihazlara yüklemeye başladı. 2018’den sonra piyasa çıkmış tüm iPhone’ların (iPhone XS XS Max XR 2. ve 3. nesil iPhone SE modelleri iPhone 11 12 13 14 serilerinin) yeni güncellemeyi çalıştırabileceğini söyleyelim. Güncelleme bakalım bu akıllı telefonlardan hangilerine sunulacak.

iOS 17.2 Güncellemesiyle Gelen Yenilikler

Bundan sonra da çok konuşulacağını tahmin ettiğimiz ve bu konuyla ilgili bir önceki haberimizde de bahsettiğimiz Journal uygulaması beklenenden çok dikkat çekti.  Bu uygulamadan başka; kamera mesaj müzik iMessage iletişim anahtarı doğrulaması Health ve şarj alanlarında oldukça başarılı olduğunu düşündüğümüz geliştirmelere de imza atılmış.

Journal Uygulaması Nedir?

Bu güncellemedeki belki de en büyük değişiklik yeni (daha önce ilk defa WWDC23 sırasında fark edilen) Journal uygulaması. Bu uygulama eylem düğmesindeki çevir seçeneği ve hava durumu widget’ları gibi özelliklerle kullanıcı deneyimi zenginleştirilmiş. Öyle ki; iOS 17.2 güncellemesi kullanıcılara hayatlarının önemli anlarını kaydetmelerine olanak tanıyan bu Journal uygulaması günlük tutma önerilerini planlanmış bildirimleri dinlenen müzikleri etkileşimde bulunulan kişileri yapılan antrenmanları çekilen fotoğrafları ve çeşitli medya türlerini (daha sonra onları düzenli bir şekilde sunmak için) arka planda otomatik olarak toplar.

Eylem Düğmesi ve Kamera Geliştirmeleri

  • Eylem Düğmesi: iPhone 15 Pro modellerinde Eylem Düğmesi artık Çevir seçeneği ile birlikte farklı dillerdeki kişilerle hızlı bir şekilde iletişim kurmanıza imkan verecek.
  • 3 Boyutlu Video Kaydı: iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max kullanıcıları 3 boyutlu video kaydı özelliği ile anılarını üç boyutlu olarak yaşayabilecekler.

Mesajlar Güncellemeleri

  • Okunmamış Mesajı Yakalama: Mesajlar uygulamasında eklenen bu özellik ilk okunmamış mesajı hızlıca bulmanıza olanak tanıyacak
  • Çıkartma Ekle Seçeneği: Sohbet balonlarına çıkartma eklemek artık daha kolay ve hızlı.

Hava Durumu Widgetleri Güncellemeleri

  • Yağış Bilgileri: Yeni widgetler belirli bir gün için yağmur ve kar koşulları hakkında bilgi sağlayarak kullanıcıların gelecek 10 gün boyunca hava durumunu takip etmelerini sağlar.
  • Rüzgar Haritası: Anlık görüntü rüzgar düzenlerini değerlendirmenize ve tahmini rüzgar koşullarına hazırlanmanıza yardımcı olur.

Diğer Öne Çıkan Güncellemeler

  • Health Uygulamasına Siri Desteği: Sesinizi kullanarak Health uygulamasındaki verilere erişebilir ve bunları günlüğe kaydedebilirsiniz.
  • Apple Music İyileştirmeleri: Favori şarkılar çalma listesi ve dinleme geçmişini kullanma özellikleri müzik keyfini hiç olmadığı kadar artırmayı hedefliyor.

Genel İyileştirmeler ve Hata Düzeltmeleri

  • Gelişmiş Otomatik Doldurma: PDF’lerdeki ve diğer formlardaki alanları otomatik olarak doldurma yeteneği.
  • Qi2 Şarj Cihazı Desteği: Tüm iPhone 13 ve iPhone 14 modelleri için Qi2 şarj cihazı desteği eklendi. En son model iPhone 15’lerde halihazırda var olan bu özellik bu eski sürümlere de gelmiş oldu.

iOS 17.2 Güncellemesi Nasıl yüklenir?

  • Ayarlar“a gidin
  • Ardından “Genel” sekmesini açın
  • Sonrasında “Yazılım Güncellemeleri
  • Beta güncellemesi dahil ilgili diğer bölümlere bakın

Son olarak da; isterseniz otomatik güncellemeyi etkinleştirebileceğiniz gibi isterseniz de hemen indirip yükleme işlemine geçebilirsiniz. Bu arada şarjınızın dolu ve Wi-Fi ağına bağlı olduğunuzdan emin olmanızı tavsiye ederiz.