Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Klavyede Arapça Allah { ﷲ } Yazısı Nasıl Yazılır?

Klavye de Arapça olarak

Klavye de Arapça olarak Allah yazısı nasıl yazılır? bugün sizler için bu konuyu detaylandıracağız. İşletim sistemi olarak kullandığımız Windows bölgesel dil olarak ise Türkçe dil klavyesi kullanılarak anlatılmıştır.

Türkçe olarak kullanılan klavye çeşitleri F veya Q Arapça kelimesi ya da Kril Dili klavyelerinde kullanılmaktadır. Bu yazı şekillerini tercih etmek isterseniz Windows için Dil Paketi ekleme aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz.

Dil paketini Denetim Masası\Tüm Denetim Masası Öğeleri\Dil ayarlarını kullanarak kolaylıkla ekleme gerçekleştirebilirsiniz. Bu kapsamda kolay bir şekilde Arapça Allah nasıl yazılır? bunu detaylandıralım.

Bilgisayarlarımız da klavyelerimiz üzerinden sıklıkla kullandığımız simgeleri Ctrl Shift ya da Alt tuşu yardımı ile kolay bir şekilde yapılabilir. Ancak klavyede bulunmayan özel karekterlerde ise ascii kod tablosu yada karakter eşlem tablosu aracılığı ile gerçekleştirebilir.

Allah yazısı yazmak iççin karakter eşlem tablosu aracılığı ile nasıl yapılır buna bakalım.

Araç Kullanımları Şu Şekildedir

  • Win+R tuşlarına birlikte basılı tutunuz.
  • Karşınıza çalıştır penceresi açılacak
  • Daha sonra bu Çalıştır penceresine “charmap” komutunu yazarak entertşuna basınız.
  • Karşınıza çıkan ekranda karakter eşlem tablosu yer alacak.
  • Yazı tipini ise Arial olarak ayarlamalısınız.

Unicode U+FDF2 tuşlarına basarak kalvyede Arapça Allah yazısını yazabilirsiniz. Belirtmiş olduğumuz bu kodu unicode’a gidin: arama yerine yazarak kolay bir şekilde Arapça Allah Ligature yazısı karşınıza gelecektir. Bu alandan ayrıca Seç > Kopyala işlemi ile istediğiniz Twitter Excel Facebook Instagram Metin belgelerinde kullanabilirsiniz.