Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Konum Bilgisi SMS İle Nasıl Gönderilir?

Yaşadığımız yıllar için en

Yaşadığımız yıllar için en önemli hizmetlerden birisi teknoloji. İsminin insanların kulağına gelmeye başladığı ilk yıllarda aslında çok fantastik dursa da zamanla gerçeğe dönüşmeye başladı. Ancak bilim kurgu filmlerinin konusu olabilir denilen şeyler dahi artık üretilebiliyor. Hayatımızı kolaylaştırması hız kazandırması bir yana boş vakitlerini eğlenerek geçirmek isteyenlerın de uğrak noktası. Zira barındırdığı hizmetler özellikler her geçen gün artarken kullanıcı sayısı da aynı oranda artıyor. Dolayısı ile bugünün en büyük pazarı şeklinde niteleyebileceğimiz sektörde onlarca üretici mallarını pazarlamaya çalışıyor. Alternatiflerin çoğalması sayesinde kalite de artınca herkes bütçesine uygun telefonu uygulamayı satın alabiliyor. Bu sayede çevremizdeki neredeyse herkeste bir akıllı telefon görmek mümkün. Özellikle Android işletim sisteminin entegre edildiği telefonların çokça kullanıldığını biliyoruz. Elbette avantajları arasında teknik hususlar var ancak genelde cebimizdeki paraya uygun çokça model bulmamız bizi Android’e yönelten sebep. İstediğimiz güncel işlevleri de sunabilmesi neticesinde eski modeller olsalar bile bazı cihazların alıyoruz. Örneğin günümüz için konuşacak olursak çağrı veya arama yaparak konuşmak yerine direkt mesaj atıyoruz. Metinsel ifadelerle iletişime geçerken bulunduğumuz noktayı da yazarak anlatmaktansa hemen konum atıyoruz. Nihayetinde kimse zaman kaybetmek istemez. WhatsApp’tan falan rahatlıkla konum bilgisi yollanırken SMS ile nasıl atılır diyenler de oluyor. Halihazırda Google’ın ürettiği Pixel serisi telefonlarda direkt SMS yolu ile konum atılmasına rağmen diğerlerinde bu özellik yok. Biz de Android’li her cihazda kullanılabilecek SMS yoluyla konum bilgisi nasıl gönderilir yöntemini anlatıyoruz.

Google’ın üretiminden bahsederken Android’in de Google imzası taşıdığını söyleyelim. Elbette herkesin bildiği bir şey bu ancak açık yazılım özelliğiyle birlikte üretilerek diğer imalatçıların huzuruna sunulması sayesinde akıllı telefon pazarının ne kadar geliştiğinin üzerinde durmak gerek. Çünkü belirli birkaç firmanın üretimlerine mahkum kalmak uzun vadede tatmin etmeyecektir. Ancak konjonktüre baktığımzıda ise onlarca seçenek kullanıcıları bekliyor. Yine var olan bu rekabet sayesinde herkese hitap etmek ve çoğunluğun tercihi olmak isteyen firmalar da geliştirme çalışmalarına yoğunlaşıyor. Belki de ancak hayal edebileceğimiz bir sürü hizmete kavuşabiliyoruz. Konum bilgisi yollama konusu da aslında bunlardan birisi. İletişime geçmek mesajlaşmak dosya transferi yapmak gibi şeyler beklentilerimiz arasında bulunsa da konumumuzu paylaşmak bunlardan sonra gelirdi. Sadece bahsettiğimiz temel ancak gerekli hizmetleri sunsalar bile vazgeçilmeyecekken kitlesine yenilerini eklemek isteyen yapılar yan dal diyeceğimiz özellikleri de eklemekteler. Normalde Facebook’ta gönderi paylaşırken veya WhatsApp’ta mesajlaşırken konumu belirtmek oldukça kolay. SMS üzerinden konum bilgisi nasıl gönderilir dediğinizdeyse ekstra bir işlem uygulamanız lazım.

SMS Yoluyla Konum Bilgisi Gönderme

Androd telefonların hemen hemen hepsinde yapmak istediğiniz bu işlem için yardımcı uygulamaya ihtiyaç duyuyoruz. Bu yazılım sayesinde konum bilgisi paylaşımı SMS üzerinden gerçekleşiyor.

konum-bilgisi-sms-gonderme

Android Messages ismi ile ücretsiz biçimde sunulan yazılım SMS’le beraber MMS hususunda da destek sağlıyor. Alttaki kısımdan indirme bağlantısına erişip kurulumu yapabilirsiniz. Uygulamanın mesaj gönderme penceresinden bir metin ifadesi girip altından konumu seçerseniz konum bilgisi karşı tarafa gönderilecektir.

[appbox googleplay com.google.android.apps.messaging]