Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

LCD ve LED Arasındaki Farklar!

Yeni bir televizyona mı

Yeni bir televizyona mı ihtiyacınız var? Yeni bir televizyon alacaksınız ancak ne alacağınıza karar veremiyor musunuz? LCD- LED arasındaki farkı mı merak ediyorsunuz? İşte tam bu noktada bizler devreye giriyoruz. Ve size bu sorunun cevabını veriyoruz.

LED vs LCD: Farkları Neler?
Temel olarak farklı bir kısaltmaya sahip olsa dahi LED ışığın nerede görüntülendiğini kontrol etmek için LCD panel kullanan belirli bir LCD türüdür. Peki her iki panel tipi aynı teknoloji üzerine kurulu ise onları birbirinden ayıran farklılıklar nelerdir ve hangisini satın almalısınız?

Burada bilmeniz gereken ilk detay LCD ekranların görüş açısı sınırlandırmasıdır. Yani LCD ekranlara direkt olarak dikey açıdan bakmanız lazım. Eğer aşağıdan ya da yukarıdan bakarsanız renklerin tamamen tersine döndüğünü ve görüntünün kaybolduğunu göreceksiniz. Öte taraftan söz konusu şey LED olduğunda görüş açısı sınırlandırması çok daha avantajlıdır. Bu noktada ekrana hangi açıdan baktığınız genellikle pek önemli değildir ve renkler kalitesini ve belirginliğini korur.

LED vs LCD: Hangisi Daha İyi
Bu noktada LED ve LCD panel tipleri arasında ufak bir fiyat farkı olduğunu göreceksiniz. Eğer bütçenizi zorlamayacaksa tercihinizi LED panel tipinden yana kullanmak çok daha mantıklı bir adım olacaktır. Yani LED teknolojisinin LCD teknolojisine nazaran daha iyi olduğunu söyleyebiliriz.
Tabii ki bir televizyon ya da monitör satın alırken dikkat etmeniz gereken tek şey monitörün paneli değildir.
– Ekran Boyutu
– Panel Tipi
– Panel Teknolojisi
– Ekran Çözünürlüğü
– Yenileme Hızı
– Gecikme Süresi
– HDR Desteği
– G-Sync ve FreeSync Desteği
– Renk Alanı
– Tepe Parlaklığı
– En / Boy Oranı

Bu noktada fark ettiğiniz gibi bir oyuncu monitörü satın alırken dikkat etmeniz gereken pek çok farklı detay bulunuyor. Aslında yapacağınız panel tipi seçimi bu özelliklerin yerleşimini de büyük bir oranda etkileyecek. Bu nedenle sizin için en uygun olanını yine siz seçmelisiniz.