Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Linux Kullananlar için En Uygun En Temel Uygulamalar

https://mobil13.com.tr/author/manager
Linux kullananlar için en

Linux kullananlar için en temel uygulamalar listesi ile karşınızdayız. Eğer Linux kullanıcısıysanız bu yazı tamda size göreç İşte her Linux kullanıcısının bilgisayarında bulunması gereken uygulamalar!

Linux için En Temel Uygulamalar
Öncelikli olarak bilmeniz gereken şey Windows’ta çalışan her uygulamanın Linux üzerinde çalışmayabileceğidir. Bu noktada derin bir karamsarlığa kapılmanıza gerek yok çünkü Linux’ta aradığınız hemen her uygulamanın bir alternatifinin bulunduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Linux için Müzik Uygulaması: Amarok
Bu listemizin ilk sırasında bir müzik uygulaması var çünkü müzik ruhun gıdasıdır. Amarok Linux için en popüler müzik uygulamalarından bir tanesi ve sunduğu işlevlerden ötürü bu unvanı hak ettiğini söyleyebilirim.

Linux için Video Uygulaması: SMPlayer
Eğer iyi bir video oynatıcısına ihtiyaç duyuyorsanız kullanabileceğiniz en iyi uygulamalardan birisi SMPlayer olabilir.

Linux için Dosya İndirme Uygulaması: Deluge
Tıpkı Windows’ta olduğu gibi Linux’ta da bir dosya indirme programına ihtiyacınız olacak. Bunun için kullanabileceğiniz en başarılı ve en popüler uygulama ise muhtemelen Deluge olarak öne çıkıyor.

Linux için Fotoğraf Düzenleme Uygulaması: GIMP
Fotoğraflarla ilgileniyorsanız Linux işletim sisteminde de bir fotoğraf düzenleyicisine ihtiyaç duyacaksınızdır. Bu iş için biçilmiş kaftan olan GIMP’i Adobe Photoshop’un ücretsiz bir versiyonu gibi düşünebilirsiniz.

Linux için Ofis Uygulaması: LibreOffice
Microsoft Office için bir alternatif arıyorsanız LibreOffice ile tanışmanızın tam zamanı. Bu uygulama aslında yalnızca Linux’ta değil Windows ve Mac üzerinde de çalışabiliyor. Tıpkı Microsoft Office gibi Word Excel ve PowerPoint dokümanlarını düzenleyebileceğiniz bu uygulamayı da cihazınıza indirmeyi unutmayın.

Linux için Mail Uygulaması: Thunderbird
Windows’ta Outlook kullanmayı seviyorsanız Linux’ta Thunderbird kullanmayı düşünebilirsiniz. Temel işlevlerin hepsinin yer aldığı bu uygulamaya tüm e-posta adreslerinizi ekleyebilir ve onları yalnızca tek bir uygulama üzerinden rahatlıkla yönetebilirsiniz.